Belgische dividend aandelen die veel koopadviezen van analisten krijgen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 21 oktober 2022

Belgische dividend aandelen die veel koopadviezen van analisten krijgenaandeel d'ieteren analisten belgie
Het aandeel D'Ieteren kreegt veel koopadviezen.
Welk Belgisch aandeel krijgt de meeste koop aanbevelingen van analisten? En welk aandeel heeft de meeste potentie op basis van koersdoel? We bekijken de favorieten van de professionals die uitsluitend 'buy' recommendaties krijgen en bij geen enkele analist op de verkooplijst staat. D'Ieteren en Euronav krijgen veel koopadviezen, VGP heeft het meeste koerspotentieel en KBC en Ageas krijgen relatief de meeste 'verkoop' adviezen van analisten.

Om tot een zorgvuldige lijst te komen is het wel belangrijk dat een aandeel door een minimaal aantal analisten wordt gevolgd. Sommige aandelen worden namelijk door slechts één of zelfs geen enkele analist gevolgd. Dat is te weinig voor een goed (gemiddeld) oordeel over een aandeel dus deze nemen wij niet mee bij ons onderzoek. We kijken naar aandelen die ten minste door 5 analisten worden beoordeeld.

In België is, hoe kan het ook anders, biergigant Anheuser Busch Inbev het meest door analisten gevolgde aandeel. In totaal zijn er volgens onze informatie 28 analisten met een opinie op het aandeel. Daarvan geven er momenteel 18 een koopadvies (strong buy of buy) en krijgt AB Inbev ook 7 keer een 'houden' advies en zijn er toch ook drie analisten met een verkoopadvies (sell). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel AB Inbev is €63,22 en ligt daarmee 37,6% boven de huidige beurskoers van €45,93.

Hetzelfde als hierboven hebben we ook gedaan voor alle andere aandelen met een beursnotering in Brussel en levert de onderstaande resultaten op. Als eerste kijken we naar de aandelen met de meeste koopadviezen die door minstens vijf analisten worden gevolgd. Vervolgens kijken we naar de aandelen die het meeste koerspotentie hebben op basis van het koersdoel tegenover de huidige koers. Tot slot bekijken we nog de aandelen die veel verkoopadviezen krijgen in België van analisten. Uiteraard moet er wel een dividend betaald worden.

AANDELEN BELGIË MET VEEL KOOPADVIEZEN ANALISTEN

De onderstaande aandelen worden door ten minste 5 analisten in België gevolgd en krijgen van geen enkele analist een verkoopadvies. Omdat er tussen de koopaanbevelingen ook nog een verschil zit (strong buy of buy) toont de ranking hierna de aandelen op basis van de meest krachtige aanbevelingen, ofwel 'strong buy', die meer waarde hebben dan 'buy' en dus een hogere plaats opleveren. Zo krijgt Bekaert momenteel 3 'strong buys' tegen 2 voor Care Property.
 1. D'Ieteren (6 koopaanbevelingen, geen 'houden' of 'verkopen')
 2. Euronav (8 keer kopen, 1 keer houden)
 3. Bekaert (4 keer kopen, 2 keer houden)
 4. Care Property Invest (5 keer kopen, 1 keer houden)
 5. VGP (5 keer kopen, 2 keer houden)
AANDELEN BELGIË MET GROOTSTE KOERSPOTENTIEEL

Bij de onderstaande selectie zijn we wederom uitgegaan van aandelen die door ten minste vijf analisten worden gevolgd. Vervolgens hebben we de huidige koers vergeleken met het gemiddelde koersdoel van de analisten. Dat levert de onderstaande ranking op. Op plek vijf zien we Bekaert, dat in oktober 2022 een zeer hoog dividendrendement van 5,4% had.
 1. VGP (105,2%) | gemiddeld koersdoel €149,16
 2. Care Property Invest (86,1%) | koersdoel €28,95
 3. Xior Student Housing (84,6%) | koersdoel €50,21
 4. Telenet Group (68,3%) | koersdoel €22,87
 5. Bekaert (59,5%) | koersdoel €43,80
AANDELEN BELGIË MET VEEL VERKOOPADVIEZEN

Tot slot bekijken we aandelen in België die van veel analisten een verkoopadvies krijgen. Ook hier betreft het dividendbetalers met minstens 5 analisten die het desbetreffende aandeel volgen. 
 1. Ageas (4 verkoopadviezen)
 2. KBC Groep (4 verkoopadviezen)
 3. Shurgard (2 verkoopadviezen)
 4. Telenet (1 verkoopadvies)
 5. Solvay (4 verkoopadviezen)
Belangrijk is hierbij dat we hebben gekeken naar het 'slechtste' gemiddelde advies van aandelen met minstens 5 analisten die én een dividend betalen én ten minste 1 verkoopadvies krijgen. Chemiebedrijf Solvay krijgt net zoveel verkoopadviezen als KBC en Ageas maar staat toch lager op de lijst omdat er relatief meer koopaanbevelingen zijn (12 in totaal, met ook 4 keer houden en dus 4 keer verkopen).Zowel Ageas, dat een zeer hoog dividendrendement heeft, als KBC kregen relatief veel verkoopadviezen maar worden ook door veel analisten gevolgd. Wel scoren deze bedrijven het slechts van alle dividendaandelen die door minimaal vijf analisten worden gevolgd. Als we puur naar gemiddelde score kijken, en niet naar het aantal verkoopadviezen, dan doet alleen Orange Belgium het nog slechter dan Ageas en KBC. Orange Belgium krijgt weliswaar geen verkoopadviezen maar staat wel bij nagenoeg alle analisten op 'houden', in totaal 9 keer, met slechts 1 koopadvies. KBC (6 keer kopen, 11 keer houden en dus 4 keer verkopen) en Ageas (7 keer kopen, 6 keer houden en 4 keer verkopen) krijgen dus allebei een paar verkoopadviezen maar hebben ook meerdere koop- en 'houden' aanbevelingen. Gemiddeld doen ze het daarmee net iets beter dan Orange Belgium.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE