Dividendrendement aandeel Ageas stijgt naar 7,1% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 7 oktober 2022

Dividendrendement aandeel Ageas stijgt naar 7,1%aandeel Ageas hoog dividend
Het dividendrendement van het aandeel Ageas is gestegen naar meer dan 7% per 7 oktober 2022. Toch blijft de Belgische verzekeraar dit jaar uitstekend liggen met een koersdaling van minder dan 10%. Dit jaar stapte Ageas over op een halfjaarlijkse dividendbetaling.

De beurzen staan in 2022 onder grote druk met een daling van 20,5% voor de BEL20-index. Als we dan kijken naar de beurskoers van het aandeel Ageas, zeer populair bij dividend beleggers in België, dan valt de koersdaling van 9,3% in 2022 nog mee. Het dividendrendement van Ageas was reeds zeer hoog en is nu nog hoger door een combinatie van jaarlijkse dividendverhogingen en de beurskoers die daalt in 2022.

In augustus maakte Ageas nog bekend een interim dividend van €1,50 bruto per aandeel te willen uitkeren. Voorheen betaalde het Belgische bedrijf altijd één keer per jaar dividend, net als de meeste aandelen in Europa. Nu dus volgt een halfjaarlijkse uitkering, wat de Nederlandse sectorgenoten als Aegon, NN Group en ASR Nederland al jaren doen. 

Het is nog altijd niet bekend wanneer Ageas ex-coupon zal noteren voor het interim dividend van €1,50. De verwachting is dat het dividend begin november betaald zal worden. Het interim dividend geeft bij een beurskoers van €38,47 een dividendrendement van 3,9% voor het aandeel Ageas. Normaal gesproken zal in 2023 een slot dividend volgen wat normaal gesproken minimaal €1,45 zal zijn. Dan is het dividendrendement op jaarbasis meer dan 7%.

Toch is het dividendrendement van Ageas zeker niet het hoogste van alle Belgische aandelen. Zo hebben KBC, Proximus, VGP, Bpost en Retail Estates allemaal een hoger dividendrendement, waarbij we wel moeten opmerken dat dit gebaseerd is op historische uitkeringen. Een dividendverlaging in 2023 levert uiteraard een lager dividendrendement op. Ageas is in België wel één van de aandelen met een sterk track record van jaarlijkse dividendverhogingen en normaliter volgt ook over boekjaar 2022 wederom een hogere uitkering. Echter is alles altijd onder voorbehoud, zeker met het oog op de huidige onzekerheid op de financiële markten. 

Ageas SA is internationaal opererende verzekeringsmaatschappij. Naast België is Ageas ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië. De Belgische verzekeringsactiviteiten opereren onder de naam AG Insurance. Het herverzekeringssegment van Ageas werkt via Intreas NV. Ageas ging in 1990 naar de beurs in Belgïe. Ageas betaalt sinds boekjaar 2009 een stabiel tot hoger dividend aan zijn aandeelhouders. Ageas is genoteerd in Brussel op de beurs onder ISIN-code BE0974264930.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE