Dividendrendement aandeel Bekaert is 5,4% in oktober 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 18 oktober 2022

Dividendrendement aandeel Bekaert is 5,4% in oktober 2022aandeel Bekaert hoog dividend
Het aandeel van staaldraadspecialist Bekaert heeft per 17 oktober 2022 een dividendrendement van 5,4%. Bekaert verhoogde in 2022 nog het dividend met 50% naar €1,50 bruto maar ziet de beurskoers in Brussel dit jaar met 25% dalen.

Het is een beeld wat we veelvuldig zien op de beurzen in 2022 met flink lagere koersen en sterk groeiende dividenden. Per saldo levert dat uiteraard veel hogere dividendrendementen op, ook voor het aandeel Bekaert, dat na 25% koersverlies dit jaar én een flink hoger dividend een dividendrendement van 5,4% bruto heeft.

DIVIDEND BEKAERT PER JAAR
  • 2022: €1,50 bruto per aandeel (ex-coupon: 12 mei)
  • 2021: €1,00 bruto per aandeel
  • 2020: €0,35 bruto per aandeel
  • 2019: €0,70 bruto per aandeel
  • 2018: €1,10 bruto per aandeel

Zeer recent nog schreef dividendnieuws.be over Bekaert, dat volgens de analisten van KBC Securities goedkoop is op basis van waardering. Ook rekent KBC de komende jaren op een flinke uitbetaling aan aandeelhouders met naast (meer) dividend ook de inkoop van eigen aandelen door Bekaert, dat na dat rapport al enkele procenten koerswinst boekte. Toch is het dividendrendement met 5,4% bij de slotkoersen van dinsdag 17 oktober nog altijd zeer hoog te noemen. Bekaert, dat één maal per jaar dividend uitkeert aan investeerders, noteerde op 12 mei 2022 voor het laatst ex-coupon voor €1,50 bruto dividend per aandeel. 

Begin 2023 zullen we meer informatie binnen krijgen over het dividend van Bekaert, dat normaal gesproken namelijk het dividend over het afgelopen boekjaar (in dit geval 2022) pas bekend maakt rond eind februari of begin maart. Pas dan weten we dus hoeveel er in 2023 betaald zal worden. Uiteraard maakt dividendnieuws.be hier melding van zodra wij deze informatie binnen krijgen. Ook andere aandelen in België hebben momenteel een hoog dividendrendement, zoals verzekeraar Ageas.

Momenteel zijn er in totaal zes analisten die het aandeel Bekaert volgen met een gemiddelde aanbeveling ´buy´ en een gemiddeld koersdoel van €43,80, wat liefst 56% boven de huidige koers van het aandeel ligt. Van de zes experts adviseren er vier kopen (3 keer 'strong buy' en 1 keer 'buy') en krijgt Bekaert ook twee recommendaties houden, ofwel 'hold'.


Bekaert is actief is op het gebied van markt- en technologische oplossingen voor staaldraadtransformatie en coatings met producten voor de automobiel-, bouw-, energie- en nutssector, landbouw, consumptiegoederen, basismaterialen en uitrustingsindustrieën. Toepassingen van de producten van Bekaert zijn onder meer: auto-interieurbedrading, bandenversterking en aandrijflijnveren voor de auto-industrie; bouwversterkingen, bovengrondse elektriciteitsleidingen en telecomkabels voor de energie- en nutssector; chirurgische draad en lancetdraad voor de medische industrie; prikkeldraad, visdraad en haakdraad voor de landbouw en visserij; draadtoepassingen voor allerlei consumptiegoederen zoals drukwerk en verpakkingen; scheidingsmaterialen en industriële garens voor de basismaterialenindustrie en draadproducten voor de gereedschaps- en industriële machinesector. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE