Analisten Jefferies geven aandeel D´Ieteren ´buy´ advies | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 16 september 2022

Analisten Jefferies geven aandeel D´Ieteren ´buy´ adviesD'Ieteren analisten van Jefferies
Jefferies is positief over Carglass eigenaar D'Ieteren.
De Belgische beursfavoriet D´Ieteren kreeg op 15 september 2022 een positieve aanbeveling van de analisten van Jefferies, die het aandeel een zeer hoog koersdoel van €210 geven.
D'Ieteren, al jaren op rij een lieveling van veel investeerders die het uitstekend doet op de beurs, én, minstens zo belangrijk, al jaren het dividend steeds verder verhoogt, steeg aanvankelijk 3,5% op het initiële advies van Jefferies, dat vooral positief is door de investering in Belron dat veel meer waard zou zijn. Het aandeel D'Ieteren sloot donderdag uiteindelijk slechts 0,5% hoger door de lagere beurskoersen wereldwijd.


Hoe dan ook, Jefferies is begonnen met het volgen van het aandeel D'Ieteren en is erg positief met een 'buy' advies en een koersdoel van €210 voor het aandeel uit België. Dat koersdoel is maar liefst 39% hoger dan de huidige koers van €151 voor een aandeel D'Ieteren. Wie nu een aandeel D'Ieteren koopt ontvangt ook een dividend, want D'Ieteren keert jaarlijks uit. Het is dan nog wel even wachten want de ex-coupon datum is doorgaans altijd begin juni. Dit jaar werd €2,10 per aandeel dividend betaald door d'Ieteren, een verhoging van bijna 56%. Normaal gesproken met het dividend ook de komende jaren verder omhoog gaan. Analisten taxeren het dividend voor D'Ieteren in 2023 op €2,27 bruto per aandeel. Bij een huidige beurskoers van €151 is het dividendrendement 1,4% bruto.

beurskoers en dividend aandeel D'Ieteren
D'Ieteren betaalde over 2021 een record dividend van €2,10 per aandeel


Terug naar de analisten van Jefferies, want die baseren het koopadvies voor D'Ieteren op het belang in Belron (D'Ieteren heeft 50% van de marktleider op het gebied van ruitenreparatie/vervanging). Volgens Jefferies kun je met een investering in D'Ieteren met een korting van 60% ten opzichte van de marktwaarde deelnemen in Belron. Belron is volgens de analisten goed voor bijna een derde van de omzet van D'Ieteren maar zorgt voor 55% van de operationele winst met een operationele (ebit)marge die de afgelopen jaren een enorme stijging maakte van 5,4% in 2017 naar 17,5% in 2021. Ook zouden de recent overgenomen bedrijven TVH Parts en PHE nieuwe 'groeimotoren' zijn voor het bedrijf. Vorig jaar kreeg D'Ieteren nog €150 miljoen dividend uitgekeerd dankzij het belang in Belron.

Jefferies is ook veel positiever dan de markt over de winstvooruitzichten van D'Ieteren met voor 2022 een voorziene groei van 45% en de komende jaren 18% winstgroei, wat uiteindelijk in een aangepaste winst voor belasting van €1,3 miljard voor boekjaar 2025 moet zorgen, ver boven de outlook die op 950 miljoen euro staat. Volgens de informatie van dividendnieuws.be zijn er momenteel zes analisten die het aandeel D'Ieteren volgen en die geven allemaal een advies 'kopen' (buy of strong buy). Het gemiddelde koersdoel is €208 en ligt daarmee bijna 40% boven het niveau van 15 september.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, is een in België gevestigde onderneming die, samen met haar dochterondernemingen, actief is in de autodistributie en de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. Het bedrijf verdeelt automerken, zoals Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Porsche en Bugatti in België via haar dealers. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het repareren van autoruiten en het vervangen van voorruiten via een netwerk van franchiseactiviteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast is zij via haar dochteronderneming Belron SA actief op de markt voor woningreparatie in Europa. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken: - D'Ieteren Auto, Belron (gedeeltelijk eigendom) en boekjes- en agendamaker Moleskine (voor 100% eigendom, eerder genoteerd aan de beurs in Italië).


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE