D'Ieteren krijgt €150 miljoen dividend van Belron in 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 19 oktober 2021

D'Ieteren krijgt €150 miljoen dividend van Belron in 2021Carglass auto
Carglass is onderdeel van Belron
D'Ieteren
ontvangt een extra dividenduitkering van 150 miljoen euro van Belron, waarin het Belgische bedrijf met ruim 50% grootaandeelhouder is. 

Zelf ging D'Ieteren al eerder in 2021 ex-coupon voor een flink hoger dividend van €1,35. De extra uitkering van Belron kan ook volgend jaar weer vuurwerk opleveren voor aandeelhouders D'Ieteren, die jaarlijks meer dividend ontvangen.

Vorige week maakte D'Ieteren melding van een extra dividendbetaling van dochter Belron, dat zijn aandeelhouders (naast D'Ieteren, dat 50,01% heeft van Belron zijn ook H&F, GIC en Blackrock aandeelhouders) beloont met een flinke extra uitkering van €150 miljoen.


In een persbericht met datum 15 oktober meldt D'Ieteren dat "Gezien de aanhoudend sterke kasstroomgenerering sinds het begin van het jaar en zoals overeengekomen met zijn aandeelhouders vóór de intrede van H&F, GIC en BlackRock Private Equity Partners als nieuwe aandeelhouders, werd vandaag tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Belron beslist om een tussentijds dividend uit te keren. Dit resulteert in een cash uitkering aan D'Ieteren Group ten bedrage van €150m."


Dit dividend zal aan D'Ieteren worden uitgekeerd in het vierde kwartaal van 2021. Zelf betaalde D'Ieteren in 2021 een 35% hoger dividend van €1,35 bruto per aandeel. Dat gebeurde op 3 juni met ex-coupon datum 1 juni 2021. Bij een koers van €139 biedt het aandeel D'Ieteren een geschat dividendrendement van 1%. Het aandeel doet het in 2021 uitstekend met een verdubbeling op Euronext Brussels. 

Dividendnieuws.be verwacht dat D'Ieteren, mede door het extra dividend van Belron, in 2022 opnieuw een hoger dividend zal uitkeren, in lijn met de afgelopen jaren en uiteraard verrekend voor het kleinere belang in Belron sinds dit jaar.


D'Ieteren, opgericht in 1805, is actief op verschillende gebieden. D'Ieteren is met 50,01% grootste aandeelhouder in Belron, de 
de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met merken als Carglass, Safelite en Autoglass. D'Ieteren Automotive (100% eigendom) verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Cupra en Porsche. TVH Parts (40% van D'Ieteren) is de wereldwijde onafhankelijke leider van aftermarket-onderdelen voor vorkliften, industriële, bouw- en landbouwmachines. Maker van notebooks Moleskine is voor 100% in handen van D'Ieteren. Moleskine ontwikkelt en verkoopt notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires onder een iconisch merk via een wereldwijd multichannel-platform. D'Ieteren Immo (ook 100% eigendom) bundelt de vastgoedactiviteiten van de Groep D'Ieteren in België.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE