Belgische dividendtopper Recticel onder druk na cijfers Q2 van 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 26 augustus 2022

Belgische dividendtopper Recticel onder druk na cijfers Q2 van 2022aandeel Recticel cijfers Q2
Het aandeel Recticel zakt naar de laagste jaarkoers volgend op resultaten over het tweede kwartaal van 2022. Qua dividend blinkt het in plastics en isolatieproducten gespecialiseerde bedrijf uit België uit met jaarlijkse verhogingen.

Vrijdag 26 augustus 2022 is een slechte dag voor aandeelhouders Recticel want de beurskoers levert ruim 6% in op €13,80 na hedenmorgen gepresenteerde cijfers over Q2 van 2022. 

Analisten spreken van teleurstellende resulaten met een 30% hogere aangepaste EBITDA van €29 miljoen over de eerste zes maanden van 2022 en een 19% hogere omzet van €274,3 miljoen. De winstgevendheid voor de isolatiedivisie zou tegenvallen en bovendien zijn analisten teleurgesteld over het uitblijven van concreet nieuws over de desinvestering van de schuimendivisie 'Engineerd Foams'. De transactie heeft vertraging opgelopen en zal nu afgerond worden in Q1 van 2023, zo meldt Recticel.

LEES OOK: Beurskoers aandeel Euronav verdubbelt in 2022

Boosdoener voor de achterblijvende resultaten zijn volgens Recticel de geopolitieke turbulentie, problemen in de bevoorradingsketen en economische onzekerheden, waardoor het bedrijf geen outlook afgeeft voor heel 2022. Mede hierdoor zakt de beurskoers vandaag naar het laagste niveau van de afgelopen 12 maanden (zie grafiek hieronder).

grafiek aandeel Recticel
Recticel zakt terug naar de laagste jaarkoers in 2022

DIVIDENDRENDEMENT AANDEEL RECTICEL WORDT STEEDS HOGER

Dat alles resulteert in een koersdaling van inmiddels 21% in 2022 voor het aandeel Recticel, dat zodoende goed is voor een marktkapitalisatie van €826 miljoen. Het gevolg van de koerdaling is ook dat het dividendrendement steeds verder oploopt voor het aandeel Recticel, dat bekend staat vanwege de sterke dividendhistorie. 

Bij een koers van €13,80 is het dividendrendement precies 2% bruto. Recticel keert doorgaans 1 maal per jaar een dividend uit aan beleggers, wat voor het laatst gebeurde op 7 juni 2022. De ex-coupon datum voor het dividend van €0,29 bruto per aandeel was 2 juni 2022.

Sinds 2017 verhoogde Recticel het dividend bijna elk jaar, met in 2019 en 2020 een gelijke uitkering van €0,24 bruto en verder jaarlijks een hoger dividend, met in 2022 dus een record dividend van €0,29 bruto. Slechts weinig aandelen in België kennen een dergelijke dividendhistorie met een dividend dat nu zes jaar op rij niet is verlaagd. Dat lijkt weinig maar is zeker in Europa en België tegenwoordig al best bijzonder omdat veel voormalig dividendkampioenen sneuvelden tijdens de coronapandemie.

Recticel betaalde over boekjaar 2021 een 11,5% hoger dividend van €0,29 bruto per aandeel. Recticel schudde de portefeuille de laatste jaren flink op en verkocht zijn bedden (slaapconfort) activiteiten en is nog altijd bezig met de verkoop van de divisie 'engineered foams'. Momenteel is het nieuwe Recticel een pure speler op het gebied van insulatie(schuimen) en plastics.

Recticel (ISIN: BE0003656676) houdtg zich bezig met de productie van polyurethaanschuim. Het bedrijf is actief in diverse  segmenten waaronder Isolatie, actief in de productie van polyurethaan gelamineerde platen voor thermische isolatie van gebouwen, op de markt gebracht onder de merken Eurowall, Powerroof, Powerdeck en Powerwall; Beddengoed, actief in de productie van matrassen en beddengoedmerken in heel Europa, zoals onder meer de merken Beka, Lattoflex, Literie Bultex, Schlaraffia, Sembella, Superba en Swissflex; Soepelschuim, actief in de levering van schuimblokken of omgezet schuim voor de stoffering- en meubelmarkten, en Automotive, betrokken bij de productie van polyurethaanelastomeerhuiden voor interieurbekleding en schuimkussens voor zitkussens. De slaapconfort activiteiten worden afgestoten waardoor Recticel in 2022 nog enkel actief is als pure speler op het gebied van isolatiematerialen. Recticel betaalt sinds 1999 onafgebroken elk jaar een dividend aan investeerders.Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE