Aandeel KBC heeft hoogste dividend BEL20 met bijna 19% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 7 maart 2022

Aandeel KBC heeft hoogste dividend BEL20 met bijna 19%aandelen Belgie met hoog dividendrendement
Het dividendrendement van Belgische aandelen loopt steeds verder op nu de beurskoersen wegzakken als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De BEL20 index is nu gemiddeld goed voor bijna 5% dividendrendement. 

We bekijken de aandelen in België met het hoogste dividendrendement per 7 maart 2022. KBC geeft een dividendrendement van bijna 19%.

Heden is het dividendrendement voor de BEL20-index zeer hoog met 4,9% gemiddeld. Dat is het gevolg van de steeds verder dalende koersen in Euronext Brussels, met voor de BEL20 een minus van ruim 14% in 2022. Al met al een goed moment om te kijken naar de aandelen met de hoogste dividendrendementen in België. 

Allereerst is er natuurlijk KBC Groep, dat zoals eerder aangekondigd in totaal €10,60 bruto per aandeel zal uitkeren over 2021. Beleggers krijgen nog een slotuitkering (inclusief extra dividend) van €7,60 bruto per aandeel later dit jaar en het totale dividend geeft een ongekend hoog dividendrendement van bijna 19% bij de huidige koers.

DE HOOGSTE DIVIDENDEN IN BELGIË (BEL20 per 7 maart)

  1. KBC Groep | dividendrendement 18,9% per 7 maart 2022
  2. Telenet | 9,3%
  3. Proximus | 7,0%
  4. Ageas | 6,7%
  5. Cofinimmo | 5,1%
  6. Solvay | 4,5%
  7. Aperam | 4,4%
  8. Colruyt | 4,3%
  9. Melexis | 3,4%
  10. Aedifica | 2,9%

Het dividendrendement van KBC is natuurlijk gigantisch hoog en dat komt voornamelijk door de koersdaling van ruim 30% naar €52 per aandeel (per 7 maart) in 2022. KBC betaalt in mei nog een slotdividend van €3,00 per aandeel én een extra dividend van €4,60 per aandeel. Samen zijn deze twee dividenden goed voor liefst 14,6% dividendrendement. Wie dit dividend wil hebben moet het aandeel KBC Groep kopen voor 10 mei, want dat is de ex-coupon datum.

Ook verzekeraar Ageas biedt een zeer hoog dividendrendement, evenals telecombedrijven Telenet en Proximus. De meeste Belgische bedrijven zullen in de maanden april, mei en juni ex-coupon noteren en het is zaak dan deze stukken in bezit te hebben, mits u het dividend wilt ontvangen. In de dividendkalender op dividendnieuws.be staan alle ex-coupon datums. De komende periode zal de kalender nog veel verder worden gevuld als wij nieuwe datums doorkrijgen van de Belgische bedrijven.

Ook in Frankrijk zijn de dividendrendementen momenteel zeer hoog als gevolg van de sterk gedaalde beurskoersen. Ook in Parijs zijn het bankaandelen die het hoogste dividend bieden, aangevoerd door Crédit Agricole en Société Générale. Berenberg haalde vandaag het verkoopadvies weg voor SocGen vanwege de sterk gedaalde beurskoers die al het slechte nieuws zo'n beetje heeft ingeprijsd, aldus de analisten.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE