Aandelen België: ex-coupon overzicht augustus 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 2 augustus 2021

Aandelen België: ex-coupon overzicht augustus 2021aandelen Belgie ex-coupon augustus 2021
Welke Belgische aandelen gaan nog ex-dividend in augustus? We maken een overzicht van beursgenoteerde bedrijven aan Euronext Brussels.

Deze week noteren onder meer Solvac en Econocom nog ex-coupon in België. Later in augustus volgt dan nog Umicore.
Investeerders die aandelen kopen voor het dividend hebben hun slag al geslagen in de eerste zes maanden van het jaar. Toch zijn er nog steeds een aantal bedrijven in België die nog dividend gaat uitbetalen in 2021. 

Op de dividendkalender van dividendnieuws.be houden we dit allemaal nauwgezet bij, met van alle dividendbetalende aandelen in België een ex-coupon datum zodra deze bij ons bekend is. Als we nu naar de kalender kijken zien we ook weer enkele beursfondsen die ex-coupon noteren, zelfs nog deze week (2 t/m 6 augustus 2021). 

EX-COUPON IN AUGUSTUS 2021
Deze week, op woensdag 4 augustus, noteert Solvac nog ex-coupon voor een interim dividend van €3,26 per aandeel bruto. Het dividend van netto €2,28 per aandeel zal betaald worden op 17 augustus 2021. Bij een koers van €124 is het dividendrendement van Solvac 4,4% bruto. Het vermogen van Solvac bestaat uitsluitend uit een participatie van meer dan 30% in het kapitaal van Solvay NV, dat eerder dit jaar nog een hoogste koers in twee jaar tijd bereikte.

Ex-dividend kalender België augustus 2021
4 augustus: Solvac
5 augustus: Econocom
18 augustus: Aperam
20 augustus: Umicore
Een dag later, op 5 augustus, zal ook Econocom Group nog ex-coupon noteren. Net als in de voorgaande jaren zal Econocom opnieuw een dividend van €0,12 bruto per aandeel uitkeren aan investeerders. Dat geeft een rendement van bruto 3,7% op een beurskoers van €3,24. In juni kondigde Econocom reeds de betaling van 12 eurocent aan, in lijn het het dividend van de afgelopen jaren. Let er wel op de de beurskoers sindsdien is opgelopen naar €3,62, wat betekent dat het rendement van het dividend iets lager is inmiddels.

Na Solvac en Econocom zullen nog een aantal aandelen hun dividend betalen in augustus, althans, ze noteren dan ex-dividend, waarbij de betaling normaal gesproken enkele dagen later volgt. Het Nederlandse Aperam volgt op 18 augustus 2021. Het laatste echte Belgische aandeel dat ex-coupon noteert in augustus 2021 is Umicore. Het Belgische materiaaltechnologiebedrijf Umicore zal ook dit jaar een interim dividend van €0,25 bruto per aandeel uitkeren, zo schreven wij vorige week nog.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE