Dividend Viohalco goedgekeurd door aandeelhouders | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 25 mei 2021

Dividend Viohalco goedgekeurd door aandeelhoudersViohalco dividend boekjaar 2020
Het Belgische mijnbouwbedrijf Viohalco zal in 2021 een dividend van €0,02 bruto per aandeel uitkeren.

Gisteren werd het dividend over boekjaar 2020 goedgekeurd door de aandeelhouders. Viohalco noteert vrijdag 28 mei ex-coupon en biedt een dividendrendement van 0,4%.

Een relatief onbekende naam met notering aan Euronext Brussels is Viohalco, dat actief is in de mijnbouwsector. Het Belgische bedrijf heeft een marktkapitalisatie van bijna 1,2 miljard euro en is daarmee zeker een speler om rekening mee te houden. De beurskoers steeg het afgelopen jaar flink en bereikte onlangs nog een hoogste koers ooit toen het aandeel boven €5 noteerde.

DIVIDEND AANDEEL VIOHALCO

Boekjaar 2020: €0,02 per aandeel (ex-coupon 28 mei 2021)
Boekjaar 2019: €0,01 per aandeel 
Boekjaar 2018: geen dividend
Boekjaar 2017: geen dividend
Boekjaar 2016: geen dividend

Afin, gisteren was er dus nieuws over het dividend, dat eerder dit jaar al voorgesteld was. Tijdens de aandeelhoudersvergadering, waarvan de resultaten gisteren werden bekend gemaakt, werd het dividend van 2 cent bruto over 2020 geaccordeerd. 

LEES OOK: Umicore keert €0,75 dividend uit over boekjaar 2020

Het aandeel Viohalco zal over twee dagen, op vrijdag 28 mei 2021, reeds ex-coupon noteren voor het dividend van €0,02 bruto per aandeel. Het netto dividend van €0,014 zal worden uitbetaald aan investeerders op 1 juni 2021. Het dividendrendement is slechts 0,4% bij de beurskoers van €4,56.

Viohalco begon vorig jaar met het betalen van een dividend aan beleggers. Toen ontvingen aandeelhouders een bruto dividend van 1 cent, ofwel netto €0,007 per aandeel. Dit jaar wordt het dividend dus verdubbeld door Viohalco, dat in 2020 de omzet wel zag dalen ten opzichte van 2019. 

Viohalco SA is een Belgisch bedrijf actief in de mijnbouwsector. De activiteiten van het Viohalco zijn onderverdeeld in zes segmenten: aluminium, dat aluminiumproducten aanbiedt, zoals coils, strips, platen en folie voor tal van toepassingen, coils voor lithografisch afdrukken, evenals architecturale en industriële aluminiumprofielen; Koper, dat koper en koperlegeringen vervaardigt; Kabels, die stroom-, telecommunicatie- en onderzeese kabels produceert, evenals geëmailleerde draden en verbindingen; Staal, dat lange, platte en stroomafwaartse staalproducten levert; Stalen buizen, actief in de productie van stalen buizen, evenals onroerend goed en andere, waaronder ontwikkeling en beheer van commerciële en industriële eigendommen, onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten en recycling van secundaire grondstoffen. Het bedrijf is actief via een aantal dochterondernemingen in Europa, Noord-Amerika en Afrika.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE