Dividend aandeel Barco ook in 2021 weer €0,378 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 28 januari 2021

Dividend aandeel Barco ook in 2021 weer €0,378Aandeel Barco dividend boekjaar 2020
Het in België genoteerde techbedrijf Barco zal in 2021 een gelijk dividend als vorig jaar uitkeren.

Toen betaalde Barco nog een 15,2% hoger dividend van €2,65 per aandeel uitkeren. Verrekend voor de  aandelensplitsing in 2020 is het voor dit jaar voorgestelde dividend van 0.378 euro per aandeel onveranderd.

Daarmee verrast Barco, dat in 2020 keihard onderuit ging op Euronext Brussels met een koersdaling van uiteindelijk 43%, toch in positieve zin want veel beleggers hadden op minder dividend gerekend na het dramatische jaar 2020 waarin uiteindelijk een verlies werd gerealiseerd door Barco. 

De omzet in 2020 daalde met 28,9 procent en Barco boekte uiteindelijk in een nettoverlies voor het volledige jaar van -4,4 miljoen euro, nadat 14,5 miljoen aan herstructurerings- en waardeverminderingskosten zijn verrekend. In het vierde kwartaal was er echter verbetering in alle divisies en dat zal mede een rol hebben gespeeld bij de beslissing van het bestuur om dividend te betalen.

In het persbericht van deze week komt Barco met jaarcijfers en wordt ook een medeling gedaan over het dividend dat in 2021 zal worden uitgekeerd: 

De Raad van Bestuur van Barco zal aan de Algemene Vergadering een bruto dividend voorstellen van 0.378 euro per aandeel.  Barco’s aandeelhouders zullen de keuze hebben tussen betaling in cash of in aandelen, om op die manier te herinvesteren in het bedrijf. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Mr. Charles Beauduin en bestuurder, Mr. Frank Donck, bevestigen de intentie van respectievelijk Titan Baratto NV en 3D NV, om te opteren voor het keuzedividend.

Barco stuurt zelf dus duidelijk aan op een keuzedividend, wat begrijpelijk is omdat op die manier cash binnen de onderneming zal worden gehouden. Het dividend van 37,8 cent bruto komt neer op een dividendrendement van 2,3% bij een koers van €16,42 voor het aandeel Barco. 

De ex-coupon datum voor 2021 is nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk valt deze net als in de afgelopen jaren in de eerste twee weken van de maand mei. Vorig jaar noteerde Barco nog op 11 mei ex-coupon.

Omdat Barco het dividend gelijk houdt aan vorig jaar blijft de sterke dividendhistorie vooralsnog intact, want het Belgische aandeel verlaagde het dividend nu al ten minste 10 jaar op rij nog nooit. Wel komt er een einde aan een serie van 9 jaar op rij waarin Barco elk jaar het dividend verder verhoogde.

Barco NV is een in België gevestigd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van professionele visualisatie-apparatuur en oplossingen. Barco levert beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren. Barco is actief in Europa en het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het bedrijf was ook actief in beeldschermen voor cockpits van vliegtuigen en controlesystemen voor het vliegverkeer maar deze afdeling is anno 2015 verkocht aan de Amerikaanse multinational Esterline en blijft te Kortrijk.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE