Aandeel Home Invest Belgium: ex-coupon op 2 december 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 1 december 2020

Aandeel Home Invest Belgium: ex-coupon op 2 december 2020Home Invest Belgium dividend december 2020
Het Belgische vastgoed aandeel Home Invest Belgium noteert op donderdag 2 december 2020 ex-dividend voor een interim dividend van €4,25 bruto per aandeel.

Het dividendrendement van het aandeel is 4,1% bij een beurskoers van €121 een dag voor de ex-coupon notering in Brussel.

In november maakte dividendnieuws.be nog melding van het feit dat Home Invest Belgium in december nog een keer een dividend zou betalen. Toen schrijven wij: Het interim van het Belgische vastgoedbedrijf gaat met 13,3% omhoog naar 4,25 euro bruto en het ligt wel in de lijn der verwachting dat ook het slotdividend in 2021 minstens gelijk is aan 2020, waarmee er over het hele jaar wederom meer dividend betaald zal worden door Home Invest Belgium dat over een zeer sterke dividendhistorie beschikt en jaarlijks het dividend verder verhoogt. 

Op dit momenteel schatten wij in dat Home Invest zo'n 16 miljoen euro aan dividend betaalt per jaar aan de aandeelhouder. Het totale dividend van het Belgische vastgoed aandeel over boekjaar 2019 groeide met 2,1%. Home Invest Belgium beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met jaarlijkse verhogingen.

Home Invest Belgium is één van de slechts drie Belgische aandelen die in december 2020 nog ex-dividend zal noteren. De andere aandelen die later deze maand nog dividend betalen in België zijn telecombedrijf Proximus en mede vastgoed aandeel Befimmo. Vorige week publiceerde dividendnieuws.be nog een bericht met daarin alle ex-coupon datums voor België voor de komende periode, waarin ook Home Invest Belgium werd genoemd.

Voor de volledigheid staat het aandeel Home Invest Belgium natuurlijk ook in de dividendkalender van België die dagelijks wordt gecontroleerd en waar nodig wordt bijgewerkt door dividendnieuws.be.

Home Invest Belgium is sinds de oprichting in 1999 een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap, gespecialiseerd in residentieel vastgoed bestemd voor de verhuurmarkt. Home Invest stelt residentiële kwaliteitspanden ter beschikking van haar huurders en biedt hen professioneel beheer aan. Home Invest Belgium ontwikkelt eveneens haar eigen projecten om de groei van haar portefeuille te verzekeren en gaat tevens over tot een regelmatige arbitrage van een deel hiervan. Exclusief actief in België tot in 2016, heeft zij de geografische diversificatie van haar portefeuille versterkt door te investeren in Nederland. Home Invest Belgium is genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussel [HOMI] en geniet het Belgisch fiscaal statuut van GVV. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE