Interim Dividend Home Invest Belgium +13% naar €4,25 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 14 november 2020

Interim Dividend Home Invest Belgium +13% naar €4,25Dividend Home Invest Belgium omhoog in 2021
Home Invest Belgium wil ook volgend jaar ten minste een gelijk dividend als in 2020 uitkeren, ofwel €4,85 bruto per aandeel. Het interim dividend, dat betaalt wordt in december 2020, gaat alvast flink omhoog naar €4,25 bruto per aandeel.

Het totale dividend van het Belgische vastgoed aandeel over boekjaar 2019 groeide met 2,1%. Home Invest Belgium beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met jaarlijkse verhogingen.

In april maakte dividendnieuws.be al melding van een 10% hoger slotdividend dat door Home Invest Belgium werd betaald aan beleggers. Het totale dividend over boekjaar 2019 groeide daardoor met 2,1%.

Wij schreven toen aan dat voor Home Invest de magische grens nadert van 20 jaar op rij waarin het dividend elk jaar is verhoogd. Aandeelhouders die het eerstvolgende dividend willen ontvangen moeten nog even geduld hebben want Home Invest Belgium noteerde op 12 mei 2020 voor het laatst ex-coupon voor het slotdividend van €1,10 per aandeel. Het eerstvolgende interim dividend zal waarschijnlijk in december worden uitgekeerd, met een ex-coupon datum omstreeks halverwege december. In 2019 was dat nog 17 december 2019 voor het toenmalige interim dividend van €3,75 bruto per aandeel.

INTERIM DIVIDEND 13 PROCENT OMHOOG NAAR 4,25 EURO IN 2020
Ook dit jaar kunnen aandeelhouders Home Invest Belgium op een vergelijkbaar dividend rekenen volgende maand, wat het vastgoedbedrijf gaf gisteren nabeurs te kennen over het lopende boekjaar ten minste weer €4,85 per aandeel bruto te willen uitkeren.

Vrijdag maakt de in residentieel vastgoed gespecialiseerde firma namelijk de resultaten over het derde kwartaal bekend waarbij er ook medelingen gedaan werden over het dividend. In het persbericht met datum 13 november lezen we het onderstaande over het dividend van Home Invest Belgium: 

De raad van bestuur verwacht dat het brutodividend voor het boekjaar 2020 minstens gelijk zou moeten zijn aan dat van het vorige boekjaar (hetzij € 4,85 per aandeel). De raad van bestuur beslist de uitbetaling van een interimdividend van € 4,25 bruto per aandeel in december 2020  (ten opzichte van € 3,75 bruto in december 2019). 

Wat later in het persbericht lezen we ook nog: Gelet op de solide operationele resultaten van de vennootschap heeft de raad van bestuur beslist om het interimdividend te verhogen van €3,75 per aandeel naar € 4,25 per aandeel. Meer bepaald zal coupon nr. 29 recht geven op een interimdividend van € 4,25 bruto of € 2,975 netto per aandeel (na aftrek van de huidige roerende voorheffing van 30%). Het interim dividend wordt uitbetaald op 4 december 2020. Het slotdividend zal in mei 2021 beslist worden door de jaarlijkse algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur. De raad van bestuur verwacht dat het brutodividend voor het volledige boekjaar 2020 minstens gelijk zou moeten zijn aan dat van het vorige boekjaar (hetzij € 4,85 bruto). 

Het interim gaat dus met 13,3% omhoog naar 4,25 euro bruto en het ligt wel in de lijn der verwachting dat ook het slotdividend in 2021 minstens gelijk is aan 2020, waarmee er over het hele jaar wederom meer dividend betaald zal worden door Home Invest Belgium dat over een zeer sterke dividendhistorie beschikt en jaarlijks het dividend verder verhoogt. Op dit momenteel schatten wij in dat Home Invest zo'n 16 miljoen euro aan dividend betaalt per jaar aan de aandeelhouder.

Home Invest Belgium is sinds de oprichting in 1999 een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap, gespecialiseerd in residentieel vastgoed bestemd voor de verhuurmarkt. Home Invest stelt residentiële kwaliteitspanden ter beschikking van haar huurders en biedt hen professioneel beheer aan. Home Invest Belgium ontwikkelt eveneens haar eigen projecten om de groei van haar portefeuille te verzekeren en gaat tevens over tot een regelmatige arbitrage van een deel hiervan. Exclusief actief in België tot in 2016, heeft zij de geografische diversificatie van haar portefeuille versterkt door te investeren in Nederland. Home Invest Belgium is genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussel [HOMI] en geniet het Belgisch fiscaal statuut van GVV. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE