Ex-dividend kalender aandelen België december 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 27 november 2020

Ex-dividend kalender aandelen België december 2020ex coupon kalender aandelen belgie december 2020
Ten minste 3 Belgische aandelen noteren nog ex-coupon in de maand december 2020. 

Het gaat om vrij bekende dividendtoppers uit België met een notering aan Euronext Brussels: Home Invest Belgium, Proximus en Befimmo.

Bezoekers van dividendnieuws.be kunnen via de dividendkalender op deze website automatisch op de hoogte worden gesteld van de laatste aandelen in België die dividend betalen. Een blik op deze kalender leert ons dat er volgende maand, in december 2020, nog zeker drie Belgische aandelen ex-coupon noteren.

Allereerst is het de beurt aan Home Invest Belgium, dat ex-coupon noteert op 2 december 2020. Eerder schreven wij reeds dat het interim dividend, dat betaalt wordt in december 2020, flink omhoog gaat naar €4,25 bruto per aandeel. Het totale dividend van het Belgische vastgoed aandeel over boekjaar 2019 groeide met 2,1%. Home Invest Belgium beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met jaarlijkse verhogingen. In april maakte dividendnieuws.be al melding van een 10% hoger slotdividend dat door Home Invest Belgium werd betaald aan beleggers. Het totale dividend over boekjaar 2019 groeide daardoor met 2,1%. Het dividendrendement voor dit Belgische vastgoed aandeel is momenteel 4,1% bruto.

Ook ex-coupon in december 2020 noteert telecombedrijf Proximus, dat op 11 december 2020 een interim dividend van €0,50 bruto per aandeel zal uitkeren. De ex-coupon datum is hier 9 december 2020. Het Belgische telecombedrijf heeft eerder dit jaar al aangegeven de komende jaren een lager dividend van €1,20 per aandeel te willen uitkeren. De afgelopen jaren ontvangen beleggers telkens €1,50, bestaande uit een interim dividend van 50 cent en een slotdividend van 1 euro. Dat betekent dus dat het slotdividend in april 2021 lager zal zijn dan dit jaar.

Het derde Belgische aandeel dat in 2020 nog een keer dividend betaalt is Befimmo. Het beursgenoteerde Belgische vastgoedbedrijf Befimmo, dat zich richt op kantoorgebouwen in hoofdzakelijk Brussel, heeft eerder dit jaar al aangekondigd volgend jaar een dividend van ten minste 2,24 euro bruto per aandeel te willen uitkeren. Over het huidige boekjaar ontvingen beleggers nog 3,45 euro per aandeel.

Ex coupon overzicht aandelen Belgie december
Home Invest Belgium noteert als eerste ex-coupon (klik voor grotere tabel)

De ex-coupon datum in december is 16 december en het betreft een interim dividend van €1,68 per aandeel. Dat is minder dan een jaar geleden toen het vastgoed aandeel nog €2,59 bruto betaalde. Het geschatte dividendrendement voor het aandeel Befimmo is momenteel 5,7% bruto bij een koers van €37,90. Dit jaar daalt de beurskoers met bijna 30% waarmee de marktwaarde op de beurs nog niet iets meer dan 1 miljard euro is.

Ook voor 2021 heeft dividendnieuws.be inmiddels al enkele ex-coupon datums weten te achterhalen, die uiteraard allemaal in de dividendkalender terug te vinden zijn. Op 14 januari 2021 noteert Solvay als eerste Belgische aandeel in het nieuwe beursjaar ex-coupon. Het chemiebedrijf zal een interim dividend van €1,50 bruto per aandeel uitkeren.

Ook voor WDP, Intervest Offices & Warehouses, Xior Student Housing en Leasinvest Real Estate hebben we inmiddels de eerstvolgende ex-coupon datum voor 2021 verwerkt in de dividendkalender.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE