Befimmo wil minimaal €2,24 dividend betalen over 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 24 juli 2020

Befimmo wil minimaal €2,24 dividend betalen over 2020Aandeel Befimmo dividend boekjaar 2020Het beursgenoteerde Belgische vastgoedbedrijf Befimmo, dat zich richt op kantoorgebouwen in hoofdzakelijk Brussel, heeft aangekondigd volgend jaar een dividend van ten minste 2,24 euro bruto per aandeel te willen uitkeren.

Vandaag kwam Befimmo SA met halfjaarcijfers over 2020 en werd de dividendprognose voor het lopende boekjaar gedaan. Over boekjaar 2019 werd in totaal nog €3,45 per aandeel bruto aan dividend uitgekeerd.

In het persbericht stelt Befimmo dat het een dividend zal voorstellen dat minimum 80% van de EPRA earnings van het jaar beloopt. Dit kan desgevallend aangevuld worden met meerwaarden die tijdens het boekjaar werden gerealiseerd in het kader van haar beleid inzake rotatie van de portefeuille. Dit wil zeggen dat het voor het boekjaar 2020 om een minimum van 2,24 € per aandeel gaat. Verderop geeft Befimmo aan dat het van plan is om de uitkering van het dividend in twee fasen voor te stellen (interimdividend in december en slotdividend in mei) en, desgevallend, in de vorm van een keuzedividend.Een dividend van 2,24 euro per aandeel betekent een dividendrendement van 5,9% bij een huidige beurskoers van 38 euro. Het aandeel daalt op Euronext Brussel in 2020 bijna 30%. Op 6 mei noteerde Befimmo voor het laatst ex-coupon voor een slotdividend van €0,86 per aandeel. In december 2019 werd reeds een interim dividend van €2,59 per aandeel uitgekeerd.

LEES OOK: Vastgoedfonds Befimmo wil ook €3,45 dividend betalen in 2020

De Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV) Befimmo, genoteerd op Euronext Brussels, is een vastgoedoperator die gespecialiseerd is in kantoorgebouwen, vergadercentra en  coworkingruimtes.  Deze “Befimmo-omgevingen” zijn gelegen in Brussel, in de belangrijkste Belgische steden en in het Groothertogdom Luxemburg. Befimmo is genoteerd op Euronext Brussels. Op 30 juni 2020, bedraagt haar beurskapitalisatie 1,1 miljard €. Befimmo wil haar aandeelhouders een solide dividend aanbieden en een rendement dat volledig spoort met haar risicoprofiel.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE