Koersdoel aandeel Bpost naar €10,50 bij Kepler Cheuvreux | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 16 november 2020

Koersdoel aandeel Bpost naar €10,50 bij Kepler CheuvreuxAnalisten Kepler aandeel Bpost
Het aandeel Bpost profiteert vandaag van een flink hoger koersdoel van de analisten van Kepler Cheuvreux.

Begin november kwam het postbedrijf met sterke resultaten over het derde kwartaal. Bpost schrapte eerder al wel het slotdividend en veel analisten twijfelden eerder in 2020 al over de houdbaarheid van het dividend.
Bpost plust vandaag ruim 3% op een hoger koersdoel van de analisten van Kepler Cheuvreux, dan van €8,50 naar €10,50 voor het aandeel uit België gaan. Dat is een verhoging van 23,5%. Het aandeel Bpost daalt in 2020 nog altijd ruim 9%.

Op 4 november rapporteerde Bpost nog sterke resultaten over het derde kwartaal, wat door beleggers met een flink hogere beurskoers van intraday zelfs 15% werd beloond. Voor de aangepaste EBIT was indrukwekkend met 55% boven de consensus van analisten.

Begin dit jaar twijfelden analisten nog aan de houdbaarheid van het dividend van Bpost, dat eerder dit jaar nog het slotdividend schrapte. In maart schreef dividendnieuws.be nog dat het Belgische postbedrijf Bpost over boekjaar 2019 dan toch geen slotdividend zou uitkeren in verband met de COVID-19 pandemie. Eerder in 2020 kondigde Bpost nog aan dat het een lager slotdividend van €0,11 per aandeel wilde betalen. Nu blijft het dividend, door het schrappen van het slotdividend, over 2019 steken op €0,62 per aandeel.

De koersdoelverhoging door de analisten van Kepler Cheuvreux volgt nadat andere analisten eerder deze maand al hun koersdoel verhoogden kort na bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal. Zo ging Barclays op 5 november al van €8,50 naar €9,50 en verhoogden de analisten van UBS het koersdoel voor Bpost van €9,95 naar €10,50 per aandeel.

Volgend de informatie die dividendnieuws.be tot haar beschikking heeft oordelen momenteel 6 analisten 'kopen', zijn er 4 analisten die 'houden' adviseren en is er één analist zie zegt 'verkopen' voor het aandeel Bpost.

Aandeelhouders Bpost ontvingen in 2020 nog geen dividend nadat het eerder voorgestelde slotdividend van €0,11 bruto per aandeel was geschrapt. De laatste dividendbetaling werd gedaan op 9 december 2019, toen beleggers een bruto interim dividend van €0,62 per aandeel ontvingen. Volgens onze informatie is er nog geen interim dividend aangekondigd voor dit jaar en daarom is er momenteel ook geen dividendrendement voor het aandeel Bpost.

bpost is in België de nummer één van de postoperatoren en de voornaamste universele dienstverlener. Het bedrijf biedt via zijn dichte netwerk van verkooppunten een heel scala aan postproducten, financiële producten en verzekeringsproducten aan. Dochterondernemingen van Bpost zijn Altretis NV-SA, BPI NV-SA en Certipost NV-SA. In September 2014 werd CycloSafe, gespecialiseerd in het opsporen van gestolen fietsen, gelanceerd door Bpost.Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE