Solvay aandeel naar 'buy' bij analisten Deutsche Bank | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 26 november 2020

Solvay aandeel naar 'buy' bij analisten Deutsche BankAandeel Solvay koopadvies Deutsche Bank
Chemiebedrijf Solvay SA krijgt een koopadvies van de analisten van Deutsche Bank, die van 'hold' naar 'buy' gaan voor het Belgische aandeel.

Volgens DB is er verandering op komst bij Solvay, dat zijn portefeuille aan het veranderen is onder de nieuwe topman. De analisten komen met een koersdoel dat ver boven het huidige niveau ligt.

Het aandeel Solvay noteert donderdag bijna 2 euro hoger op de adviesverhoging door de analisten van Deutsche Bank, die spreken van een structurele verandering bij de aan Euronext Brussels genoteerde Belgische onderneming. Solvay zou zich meer focussen op investeringen, het gebruik van meer duurzame materialen en discipline op het gebied van kosten, aldus DB.

Volgens de analisten is Solvay op weg om een 'pure play' te worden op het gebied van materialen en 'groene mobiliteit' als een belangrijk deel van onder meer de chemie activiteiten zal worden afgestoten door het bedrijf. Momenteel betalen beleggers €96 voor een aandeel Solvay maar volgens de analisten van DB ligt de 'prospective value' van het aandeel eerder bij 150 euro indien het bedrijf de portefeuille ingrijpend verandert. In september was er ook een positief analistenrapport van de analisten van Credit Suisse voor het aandeel Solvay, dat toen een koersdoel van 90 euro van Credit Suisse kreeg. De analisten van CS noemden het aandeel één van de goedkoopste Europese chemie aandelen.

In 2021 moet een robuuste EBITDA groei te realiseren zijn voor Solvay door nadruk te leggen op winstmarges, een meer commerciële benadering en de te hanteren prijzen voor de producten van het bedrijf. Het aandeel Solvay herstelde de laatste weken zeer sterk maar staat in 2020 nog steeds op een verlies van bijna 8%. Chemie aandelen zijn meer cyclisch en liggen in 2020 wereldwijd onder druk vanwege de COVID-19 pandemie en macro economische ontwikkelingen. 

Eerder schreef dividendnieuws.be al dat Solvay over 2020 een interim dividend van €1,50 bruto per aandeel uitkeerde, gelijk aan het dividend van vorig jaar. In het begin van dit jaar betaalde Solvay al een slotdividend van €2,25 bruto per aandeel.

Het geschatte dividendrendement voor een aandeel Solvay is momenteel bijna 4%. Normaal gesproken noteert het Belgische bedrijf in de tweede helft van mei 2021 ex-coupon voor het slotdividend over boekjaar 2019. Vorig jaar was dat nog €2,25 per aandeel.

Solvay is  een  bedrijf  van  geavanceerde  materialen  en specialiteitschemicaliën,  en  zet  zich  in  voor  het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Haar produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto’s, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een   schonere   mobiliteit,   de   formuleringen   optimaliseren   het   gebruik   van   grondstoffen,   terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met ongeveer 24 100 werknemers verspreid over 64 landen. In 2019 bereikte de netto-omzet € 10,2 mld, met de grote meerderheid van de activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort, resulterend in een EBITDA-marge van 23%.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE