Advies aandeel Solvay naar ´outperform´ bij analisten Credit Suisse | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 8 september 2020

Advies aandeel Solvay naar ´outperform´ bij analisten Credit SuisseAandeel Solvay advies Credit SuisseHet Belgische dividend aandeel Solvay krijgt vandaag een hoger advies van de analisten van Credit Suisse, die het chemiebedrijf upgraden naar ´outperform´.

Solvay krijgt een koersdoel van 90 euro van Credit Suisse, dat het aandeel één van de goedkoopste Europese chemie aandelen noemt.
Het aandeel Solvay plust vandaag in een negatieve beurs wat mede het gevolg is van een hoger advies door de analisten van Credit Suisse, die het chemiebedrijf vandaag upgraden van ´neutral´ naar ´outperform´ vanwege de groeivooruitzichten en het zogenaamde ´deleveraging potential´, ofwel de mogelijkheid die het BEL-10 aandeel heeft om de schuldpositie terug te brengen.Solvay is één van de betere dividendaandelen in België met een uitkering die al decennia lang minimaal stabiel wordt gehouden of verder wordt verhoogd. Over boekjaar 2019 keerde Solvay een onveranderd dividend uit van 3,75 euro, terwijl veel andere aandelen genoteerd aan Euronext Brussel hun winstdeling met beleggers juist schrapten of flink verlaagden vanwege COVID-19. Op 18 mei noteerde Solvay voor het laatst ex-coupon voor een slotdividend van 2,25 euro bruto.

Credit Suisse verhoogt het koersdoel voor Solvay met bijna 20% naar €90 per aandeel. Op dit moment staat Solvay op een koers van iets meer dan 78 euro. Volgens de analisten is Solvay één van de goedkoopste manieren voor beleggers om blootstelling te verkrijgen aan de chemiesector in Europa. Solvay heeft volgens Credit Suisse een bovengemiddeld hoge operationale hefboom, wat in combinatie met een aantrekkelijke waardering van het aandeel in potentie voor een versnelde schuldafbouw kan zorgen. Een verbeterende vraag naar de producten van Solvay kan resulteren in een bovengemiddelde groei van de EBITDA van het Belgische bedrijf, aldus CS. Bovendien kan de verbeterde winstgevendheid resulteren in een sterkere vrije kasstroom in 2021, zo voorspelt de Zwitserse bank.


Het aandeel Solvay daalt in Brussel in 2020 bijna 25% en heeft daardoor nog een beurswaarde van €8,3 mrd. Het geschatte dividendrendement is met 4,8% aan de hoge kant.

Solvay is  een  bedrijf  van  geavanceerde  materialen  en specialiteitschemicaliën,  en  zet  zich  in  voor  het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Haar produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto’s, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een   schonere   mobiliteit,   de   formuleringen   optimaliseren   het   gebruik   van   grondstoffen,   terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met ongeveer 24 100 werknemers verspreid over 64 landen. In 2019 bereikte de netto-omzet € 10,2 mld, met de grote meerderheid van de activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort, resulterend in een EBITDA-marge van 23%.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE