Hoog dividendrendement voor vastgoedaandelen in België | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 13 oktober 2020

Hoog dividendrendement voor vastgoedaandelen in Belgiëhoog dividend aandelen in belgie
Belgische aandelen met een hoog dividendrendement vinden we vooral in de vastgoedsector. In België staan opvallend veel vastgoedfondsen genoteerd met vaak een hoog dividend.

We maken een overzicht van de hoogste dividendrendementen en zoomen daarbij in op specifiek de vastgoedsector met een beursnotering aan Euronext Brussel. Vastgoed domineert de lijst van hoog dividend in België 

In het wat dividend betreft rampzalige beursjaar 2020 valt in België vooral op dat de meeste vastgoedfondsen het dividend niet verlagen. Daarmee is er sprake van een trendbreuk met onder meer Nederland, Frankrijk en elders in Europa, waar de bekende namen in vastgoedland vaak een lager dividend aankondigden vanwege COVID-19 of in sommige gevallen zelfs helemaal het dividend schrapten. 

Op dividendnieuws.be werden dit jaar al vele Belgische beursgenoteerde vastgoedaandelen besproken, waarvan de meesten gewoon het dividend verhoogden of stabiel hielden. Vergeleken met bijvoorbeeld Nederland, waar de vastgoedaandelen vooral op kantoor- en winkelpanden gericht zijn, is de spreiding in België aanzienlijk groter met specifieke zorgvastgoedaandelen als Aedifica, logistieke vastgoedaandelen als WDP en VGP, studentenvastgoedaandeel Xior Student Housing, en last but not least doe het zelf opslag aandeel Shurgard. Deze laatste aandelen verhoogden dit jaar allemaal gewoon het dividend.

Natuurlijk was er ook sprake van een lager dividend in sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij Wereldhave Belgium, dat het dividend met 13,5% verlaagde tot €4,50 bruto.

Als we de balans opmaken zien we nog altijd veel hoge dividendrendementen voor vastgoedaandelen in België die, zoals hierboven al aangegeven, in veel gevallen het dividend ten minste hebben gehandhaafd in 2020 ondanks corona.

hoog dividend aandelen belgie

Uit het bovenstaande overzicht blijkt nog maar eens de dominantie van vastgoedaandelen in België wat betreft hoog dividend, waarbij het dividendrendement is gebaseerd op het laatst uitgekeerde dividend. Let er wel op dat het om geschatte dividendrendementen gaan, die mogelijk achterhaalt zijn omdat er volgend jaar minder wordt betaald of omdat verlagingen dit jaar nog niet goed zijn verwerkt bij sommige aandelen. Het is dan ook zaak altijd goed zelf controle te doen of een dividend daadwerkelijk is betaald en/of volgend jaar nog betaald kan worden door het bedrijf. De investor relations pagina van de website van de firma geeft hier vaak uitkomst.

Wat we zien is dat na vastgoedaandelen Vastned Retail Belgium en Wereldhave Belgium ook Proximus, Campine, Keyware en Bpost op papier goed zijn voor een hoog dividendrendement. Vastgoed is echter dominant aanwezig met precies 18 van de in het bovenstaande overzicht getoonde 36 hoog dividend aandelen in België. Sommige van de bovenstaande aandelen zullen nog ex-coupon noteren in 2020.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE