Dividend kalender Belgische aandelen vanaf september 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 25 augustus 2020

Dividend kalender Belgische aandelen vanaf september 2020Aandelen Belgie die nog ex-coupon noteren in 2020
Verzekeraar Ageas zal nog ex-coupon noteren in 2020
Op de dividendagenda voor België zien we in 2020 nog enkele aandelen staan die met name in oktober ex-coupon noteren.

Onder meer Melexis, Wereldhave Belgium en Ageas zullen dit jaar nog een dividend uitkeren aan aandeelhouders.

Ook supermarkt aandeel Colruyt noteert in 2020 nog ex-coupon maar daarvoor is de exacte datum nog niet bekend.

Het grootste deel van de beursgenoteerde fondsen in België noteerde in 2020 reeds ex-coupon, met bijvoorbeeld de afgelopen weken in augustus nog een aantal grote namen uit de BEL-20 die, veelal een halfjaarlijks, dividend uitkeerden.

Zo zien we op de dividendkalender dat de Belgische beurslieveling Euronav, dat aandeelhouders vier keer per jaar een doorgaans hoog dividend uitkeert, op 18 augustus nog ex-coupon noteerde. Op 21 augustus, vorige week, was het Umicore dat ex-coupon ging.

COLRUYT, MELEXIS EN AGEAS NOG EX-COUPON IN 2020
Daarmee is het in 2020 nog niet afgelopen wat betreft dividendbetalingen voor Belgische aandelen, want met name in oktober en november volgen nog enkele grote namen. In september verwachten wij dat Colruyt ex-coupon zal noteren. Een datum is nog niet aangekondigd, maar deze zal net als in de voorgaande jaren waarschijnlijk zo eind september vallen.

Op 20 oktober komt het populaire semiconductoraandeel Melexis dan vervolgens aan de beurt, want dan noteert het ex-coupon voor een interim dividend van €1,30 bruto per aandeel. Melexis biedt bij een beurskoers van €69 een geschat dividendrendement van 1,9% bruto.

Ook vastgoedaandeel Wereldhave Belgium noteert in oktober uiteindelijk dan toch nog ex-coupon nadat de verlaagde uitkering van €4,50 bruto per aandeel eerder was uitgesteld vanwege COVID-19. Het aandeel Wereldhave Belgium geeft een dividendrendement van bijna 10% bij een koers van €47,40. Op 26 oktober gaat ook Tinc nog ex-dividend voor €0,51 bruto per aandeel wat een dividendrendement van 3,8% geeft.


Last but not least is verzekeraar Ageas voorlopig het laatste grote aandeel in België dat in 2020 ex-coupon zal noteren. Ageas kondigde begin deze maand aan alsnog het resterende dividend van 2,38 euro bruto over boekjaar 2019 uit te keren aan beleggers. Het dividendrendement is 6,4% voor het aandeel Ageas dat nu op 3 november 2020 ex-coupon noteert.

LEES OOK: Dividend kalender aandelen België vanaf juli 2020

Op 12 november is er ook nog het Nederlandse Aperam, dat ook in België een beursnotering heeft en per kwartaal uitkeert, dat ex-coupon noteert. De complete dividendagenda voor België met alle aandelen die ex-coupon gingen en nog gaan in 2020 treft u uiteraard via het menu bovenaan deze website.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE