Aandeel Akka Technologies hard omlaag na cijfers | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 28 juli 2020

Aandeel Akka Technologies hard omlaag na cijfersAandeel Akka Technologies nam Data Respons over
Akka nam het Noorse Data Respons over
Het Belgische technologiebedrijf Akka Technologies, genoteerd aan Euronext Parijs en Brussel, verliest vandaag ruim 18 procent na tegenvallende cijfers over de eerste jaarhelft.

Akka Technologies, met hoofdkwartier in Brussel, maar een belangrijkste beursnotering in Frankrijk met ISIN-code FR0004180537, krijgt dinsdag wederom rake klappen op de beurs met een koersdaling van 18% tot minder dan 20 euro.

Het is voor beleggers in dit it-bedrijf de zoveelste teleurstelling waardoor de beurswaarde in 2020 inmiddels met bijna 70 procent is gedaald. Akka stond in januari nog op een koers van €62 per aandeel en was destijds meer dan een miljard euro waard. Nu is daar nog 533 miljoen van over.


Gisteren nabeurs rapporteerde Akka Technologies slechter dan verwachte cijfers over de eerste zes maanden van 2020 met een organische omzetdaling van 20,3% tot €778 mln, wat minder is dan de analistenconsensus. Akka, dat vorig jaar het Noorse technologiebedrijf Data Respons overnam, zag de omzet in alle regio's krimpen met Duitsland als slechtste markt met een daling van 28,7%. Kort geleden was het ook al de Belgische beurslieveling Barco dat fors daalde na cijfers.

Als oorzaak noemt Akka COVID-19, met vooral afnemende vraag uit de sectoren Automotive en Aeronautic.Het bedrijf laat weten dat het dieptepunt in mei is bereikt en verwacht herstel in het derde en vierde kwartaal van 2020. In september denkt Akka weer in staat te zijn om een outlook voor de rest van 2020 af te geven als de visibiliteit beter is.

Akka Technologies betaalde dit jaar geen dividend. De afgelopen jaren werd er telkens een stabiel of hoger dividend uitgekeerd aan de aandeelhouder. Zo werd in 2019 nog €0,70 per aandeel aan dividend uitgekeerd. De laatste keer dat Akka ex-coupon noteerde was 28 juni 2019.


Op 10 september komt het bedrijf weer met cijfers. Frankrijk is met 34% van de omzet de belangrijkste markt voor Akka Technologies, gevolgd door Duitsland met 26% en Noord-Amerika met 17%, zo blijkt uit de bedrijfspresentatie naar aanleiding van de cijfers van gisteren. Luchtvaart en automotive zijn goed voor 60% van de totale omzet.

AKKA is de Europese leider op het gebied van engineeringadvies en R & D-diensten in het mobiliteitssegment. Als innovatieversneller voor haar klanten ondersteunt AKKA toonaangevende industriële spelers in de auto-, ruimtevaart-, spoorweg- en biowetenschappensector gedurende de levenscyclus van hun producten met geavanceerde digitale technologieën (AI, ADAS, IoT, Big Data, robotica, embedded computing) , machine learning, etc.). AKKA, opgericht in 1984, heeft een sterke ondernemerscultuur en streeft haar snelle groei en internationale ontwikkeling na in overeenstemming met haar CLEAR 2022 strategisch plan. Met 22.000 medewerkers, gepassioneerd door technologie en toegewijd aan het bevorderen van de toekomst van de industrie, behaalde de Groep in 2019 een omzet van € 1,8 miljard. Na de voltooiing van het vriendelijke overnamebod van Data Respons dat in januari 2020 werd gelanceerd, bezit AKKA nu 100% van de aandelen van het bedrijf; met het succes van deze operatie maakt AKKA gebruik van het meest uitgebreide portfolio van digitale oplossingen in Europa om de groeiende vraag van haar klanten in de mobiliteitssector aan te wenden. AKKA Technologies is genoteerd op Euronext Parijs en Brussel - Segment A - ISIN-code: FR0004180537.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE