Aandeel beurslieveling Barco keldert na halfjaarcijfers | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 16 juli 2020

Aandeel beurslieveling Barco keldert na halfjaarcijfersAandeel Barco interim cijfers 2020
Barco daalt vandaag flink na halfjaarcijfers
Het aandeel van de Belgische beurslieveling Barco NV daalt vandaag ruim 10% na teleurstellende halfjaarcijfers.

Het in beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren gespecialiseerde bedrijf was de afgelopen jaren een grote uitblinker in Brussel maar daalt in 2020 ruim 35%.

Barco was zowel qua beurskoers als dividend een grote uitschieter op de beurs in België de afgelopen jaren.
De cijfers liegen er dan ook niet om, wat het aandeel Barco steeg in 2019 maar liefst 121,4 procent, waarmee het met afstand één van de topaandelen op Euronext Brussel was. Ook was er al een dubbelcijferige koerswinst voor Barco in 2018, 2017 en 2016.Ook wat betreft dividend hebben aandeelhouders Barco weinig klagen, want jaarlijkse uitkering gaat sinds 2011 elk jaar verder omhoog. Zie ontvingen beleggers in Barco dit jaar een 15% hoger dividend van €2,65 bruto per aandeel. Bij een huidige beurskoers is het geschatte dividendrendement voor het aandeel nu 1,7% bruto. Het dividend ging de laatste vijf jaar gemiddeld elk jaar met 10,6% omhoog. Op 11 mei 2020 noteerde Barco ex-coupon voor het laatste dividend van 2,65 euro.

KOERSDREUN AANDEEL BARCO IN 2020
Vandaag krijgt Barco, dat in 2020 toch al zeer slecht presteert op de beurs met een min van 35%, een grote klap na teleurstellende cijfers over het eerste halfjaar van 2020. Het aandeel zakte terug tot een laagste koers van €19,10 om vervolgens weer wat te herstellen tot iets meer dan €20 per aandeel. Boosdoener is het coronavirus dat voor een lagere omzet en teruglopende orders bij Barco zorgt.

Barco beurskoers keldert na slechte cijfers 2020
Het aandeel Barco zakte vandaag weg tot een laagste koers van €19,10
Barco daalde intraday zelfs even meer dan 10% op het nieuws dat de EBITDA in de eerste helft van 2020 met 40% daalde tot €40,7 miljoen, terwijl de consensus van analisten gemiddeld uit was gegaan van een omzet van €42,9 miljoen. Ook liet Barco, dat een 18% lagere omzet van €407,2 miljoen realiseerde over de eerste zes maanden van dit jaar, weten momenteel niet in staat te zijn de outlook voor 2020 weer opnieuw te herhalen. Het management van Barco trok de outlook eerder in tijdens de trading update over het eerste kwartaal.Dit jaar is het aandeel Barco (ISIN: BE0974362940) één van de weinige aandelen in België die gewoon het dividend verhoogde, net als in de voorliggende jaren. Veel aandelen, waaronder Miko, Umicore, EVS Broadcast, Ageas, Ontex, AB-Inbev, D'Ieteren, Kinepolis, Bekaert en KBC verlaagden of schrapten hun eerdere dividendvoorstel in verband met het coronavirus.

Barco NV is een in België gevestigd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van professionele visualisatie-apparatuur en oplossingen. Barco levert beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren. Barco is actief in Europa en het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het bedrijf was ook actief in beeldschermen voor cockpits van vliegtuigen en controlesystemen voor het vliegverkeer maar deze afdeling is anno 2015 verkocht aan de Amerikaanse multinational Esterline en blijft te Kortrijk.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE