Spadel wil €2,00 dividend uitkeren in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 9 juni 2020

Spadel wil €2,00 dividend uitkeren in 2020De merken van Spadel (bron: jaarverslag Spadel)
De Belgische fabrikant van mineraalwaters Spadel wil over het boekjaar 2019 een dividend van €2,00 bruto per aandeel uitkeren.

Het familiebedrijf achter de bekende blauwe flesjes mineraalwater van het merk Spa kondigde het hogere dividend reeds eind maart aan via een persbericht.

Het dividendrendement voor het aandeel Spadel is bruto ongeveer 1%. Wel is er nauwelijks handel in het aandeel op de beurs in Brussel.

In het persbericht van 27 maart kondigde Spadel een dividend van €2,00 per aandeel aan, onveranderd ten opzichte van een jaar eerder.

Het bedrijf betaalde de afgelopen jaren telkens een stabiel tot hoger dividend uit aan zijn aandeelhouders. Vorig jaar ontvingen aandeelhouders 2 euro bruto (netto 1,40 euro), voorafgegaan door een dividend van €1,80 bruto in 2018, en €1,60 per aandeel in zowel 2017 en 2016. Jaarlijks keert Spadel ongeveer 8,3 miljoen euro aan dividend uit, waarvan het grootste deel naar de familie achter het bedrijf gaat.

Het voorgestelde brutodividend bedraagt 2,00 euro/aandeel (1,40 netto euro), een bedrag dat stabiel blijft ten aanzien van vorig jaar." In het jaarverslag lezen we voorts: "Een dividend van 2,00 EUR bruto respectievelijk 1,40 EUR netto per aandeel met betrekking tot het boekjaar afgesloten op 31 december 2019, wat overeenstemt met een totale uitkering van 8.300 KEUR, zal worden voorgesteld aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 11 juni 2020. Dit voorstel tot uitkering werd niet opgenomen in de schulden van de jaarrekening op 31 december 2019." (bronnen: persbericht 27 maart en jaarverslag 2019 van Spadel).
Een ex-coupon datum is nog niet bekend maar deze zal normaal gesproken, net als in de voorliggende jaren, vallen rond eind juni. Vorig jaar nog was de ex-coupon datum voor het aandeel Spadel 26 juni 2019 met een betaalbaarstelling twee dagen later op 28 juni.Een bruto dividend van €2,00 per aandeel geeft een geschat dividendrendement van 1,0% bij een beurskoers van €190 voor het aandeel Spadel. Hou er wel rekening mee dat de verhandelbaarheid van Spadel op de beurs in Brussel zeer beperkt is met vaak slechts enkele aandelen per dag, afgewisseld met uitschieters van enkele honderden aandelen. Dat er nauwelijks handel is in het aandeel komt natuurlijk doordat volgens onze informatie ruim 93% van de aandelen Spadel in handen is van grootaandeelhouder Marc du Bois.

LEES OOK: Deze BEL20 aandelen betalen een hoog dividend

Het aandeel Spadel verliest in 2020 ruim 4% op Euronext Brussel, wat bij een beurskoers van €190 een marktwaarde van 788 miljoen euro geeft. Volgens onze informatie zijn er geen analisten die het aandeel volgen, wat ongetwijfeld verklaard kan worden door het feit dat er nauwelijks aandelen verhandeld worden op de markt (geringe free float).

Spadel (Societe de Services de Participations de Direction et d'Elaboration SA) is een onafhankelijk Belgisch familiebedrijf dat natuurlijk mineraalwater, bronwater en verfrissende dranken op basis van natuurlijke dranken commercialiseert. Spadel is in de Benelux actief met de merken Spa en Bru, Devin in Bulgarije, Wattwiller en Carola in Frankrijk en Brecon en Carreg in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE