Deze BEL20 aandelen betalen een hoog dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 8 juni 2020

Deze BEL20 aandelen betalen een hoog dividendHoogste dividendrendementen aandelen bEL20
Proximus biedt (nog) het hoogste BEL-20 dividend
De belangrijkste aandelen index in België is natuurlijk de BEL20, die zoals de naam al aangeeft bestaat uit twintig aandelen.

We bekijken de hoogste dividendrendementen voor aandelen die zijn opgenomen in de Belgische hoofdindex.

Telecombedrijf Proximus betaalt momenteel het meeste dividend. Morgen (9 juni) is AB Inbev voorlopig het laatste BEL20 aandeel dat ex-coupon noteert in 2020.

De BEL20 index staat ondanks het sterke herstel de afgelopen weken nog altijd op een verlies van ruim 10% in 2020 als gevolg van de coronacrisis. Hoe snel het herstel van de beurzen verliep blijkt wel als we kijken naar het kwartaalrendement voor de Belgische graadmeter: De BEL20 steeg het lopende kwartaal met maar liefst 22,6% en boekte deze maand alleen al een winst van 11,0%.

Bij een stand van 3556,73 punten voor de BEL20 (stand per 8 juni 2020) is het gemiddelde dividendrendement momenteel 1,8%. Van de 20 aandelen opgenomen in de index betalen er 16 een dividend. De aandelen die geen dividend uitkeren zijn naast Galapagos en Argenx, die nog nooit dividend uitkeerden, ook het Nederlandse bankbedrijf ING (dividend gestaakt) en ook Ackermans & Van Haaren, dat het dividend in 2020 schrapte vanwege de COVID-19 pandemie.

HOOGSTE DIVIDENDEN AANDELEN BELGIË
Van de overige 16 aandelen die zijn opgenomen in de BEL20 biedt telecombedrijf Proximus momenteel het hoogste dividendrendement van een geschatte 7,4%. Echter is dat percentage gebaseerd op het jongste dividend van €1,50 per aandeel, dat op 24 april 2020 werd uitgekeerd. Inmiddels heeft Proximus aangegeven het dividend de komende jaren te willen verlagen naar €1,20 per aandeel, waardoor het dividendrendement vanaf volgend jaar een stuk lager uit zal vallen.

Ook een hoog dividendrendement in België is er voor Aperam, Solvay en Telenet Holding Group. Twee aandelen bieden momenteel een geschat dividendrendement van minder dan 1% bruto: Umicore en Ageas. Bekijk hieronder de top-5 van hoogste BEL20 dividenden. De getoonde dividendrendementen zijn op basis van het laatst uitgekeerde dividend en houden geen rekening met toekomstige wijzigingen, zoals bij Proximus. Als we het dividend van €1,20 doorrekenen voor Proximus zakt het dividendrendement naar 5,9% bij de huidige koers van €20,45.


TOP VIJF HOOG DIVIDEND BEL20-INDEX
  1. Proximus (7,4%)
  2. Aperam (6,5%)
  3. Solvay (4,8%)
  4. Telenet Group Holding (4,8%)
  5. Cofinimmo (4,3%)
Andere aandelen die een dividendrendement van meer dan 3% bruto bieden in België op dit moment zijn GBL (Groep Brussel Lambert), Aedifica en WDP. Een opvallende naam die ontbreekt in het bovenstaande overzicht is natuurlijk Anheuser Busch Inbev, dat toevallig morgen (9 juni 2020) ex-coupon zal noteren. De biergigant halveerde het slotdividend waardoor het dividendrendement is teruggevallen naar een geschatte 2,5%.


Binnen de BEL20 is AB Inbev voorlopig ook het laatste aandeel dat in 2020 ex-coupon zal noteren. De dividendkalender is voor de rest van dit jaar nog leeg wat betreft hoofdaandelen, maar er zijn wel genoeg kleinere Belgische beursgenoteerde fondsen die de komende weken en maanden, naast AB Inbev, ook ex-coupon zullen noteren.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE