Ex-dividend overzicht aandelen België juni 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 4 juni 2020

Ex-dividend overzicht aandelen België juni 2020Aandeel AB Inbev ex-coupon 2020
AB InBev noteert op 9 juni ex-coupon
In België zijn nagenoeg alle aandelen die één keer per jaar dividend betalen inmiddels ex-coupon gegaan.

In juni zullen nog zeker vijf aandelen volgen, waaronder zwaargewicht Anheuser-Busch Inbev.

Andere aandelen die nog dividend moeten betalen dit jaar zijn onder meer Campine, Euronav, Gimv en Retail Estates.

Het ex-coupon overzicht op dividendnieuws.be laat duidelijk zien dat de dividendpiek in België inmiddels is gepasseerd. Deze week was D'Ieteren één van de laatste aandelen die ex noteerde voor het dividend over boekjaar 2019. Het bedrijf achter Carglass en Moleskine noteerde op 3 juni ex-coupon. D'Ieteren nam eind april een bijzonder besluit inzake het dividend dat dit jaar wordt uitgekeerd.

Daar komen de resterende weken van juni nog een aantal Belgische bedrijven bij, waaronder volgende week als eerste de grootste dividendbetaler aan Euronext Brussel: Anheuser Busch Inbev NV. Ondanks een flinke dividendverlaging in 2020 betaalt de biergigant op jaarbasis nog altijd miljarden aan dividend. Vorig jaar werd in totaal €3,5 miljard aan dividend betaald en over boekjaar 2019 is dat ondanks een lagere uitkering nog altijd ruim 2,5 miljard euro.

Het slotdividend van €0,50 per aandeel komt, indien doorgerekend naar een jaarlijkse uitkering van €1,00, in theorie nog altijd neer op een totale uitkering van zo'n €2 mrd op jaarbasis voor AB Inbev. Beleggers die de aandelen in bezit hebben krijgen bij een beurskoers van €49,30 een dividendrendement van 1% bruto op basis van de uitkering van 50 cent.Aandelen Belgie ex-dividend in juni 2020
AB Inbev zal op 9 juni 2020 ex-coupon noteren

Zoals in de bovenstaande tabel te lezen valt is na AB Inbev als eerste Campine NV aan de beurt met een ex-coupon datum op 10 juni 2020. Het dividendrendement van Campine is 6,7% bruto (voorlaatste kolom in het blauw) en het aandeel daalt dit jaar 10,3 procent (laatste kolom).

Ook beurslieveling Euronav noteert nog ex-coupon, maar dat is slechts één van de vier dividend in 2020, aangezien het tankerbedrijf elk kwartaal uitkeert (vierde kolom). Het volledige ex-coupon overzicht treft u uiteraard ook dagelijks bijgewerkt op de website via hoofdmenu. Ook voor Nederlandse aandelen is er een handig ex-dividend overzicht dat u hier kunt raadplegen.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE