D'Ieteren wil deel dividend 2020 toe kennen aan solidariteitsprogramma | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 27 april 2020

D'Ieteren wil deel dividend 2020 toe kennen aan solidariteitsprogrammaAandeel D'Ieteren dividendvoorstel 2020 omlaagAandeelhouders D'Ieteren ontvangen over boekjaar 2019 dan waarschijnlijk toch geen 15% hoger dividend van €1,15 bruto per aandeel.

Het bedrijf achter Carglass- en Moleskine kondigt vandaag aan de verhoging van €0,15 per aandeel te willen toekennen aan een solidariteitsprogramma.

Begin maart kondigde D'Ieteren nog aan een 15% hoger dividend van €1,15 per aandeel uit te willen keren. Anderhalve maand later komt het bedrijf daar op terug en wordt besloten om het dividend over 2019 terug te brengen naar €1,00 bruto. De voorgestelde €0,15 verhoging wordt gebruikt om de eigen medewerkers te ondersteunen in die hinder hebben van de COVID-19 pandemie.


In het persbericht stelt D'Ieteren vandaag: De Raad van Bestuur van D'Ieteren SA heeft beslist om haar voorstel tot winstverdeling te herzien en zal aan de Algemene Vergadering voorstellen om het bruto dividend op hetzelfde niveau te houden als vorig jaar, namelijk EUR 1,00 per aandeel, en om de aanvankelijk geplande verhoging (EUR 0,15 per aandeel), toe te wijzen aan de lancering van een solidariteitsprogramma ter ondersteuning van werknemers van de groep die problemen ondervinden als een gevolg van de Covid-19-crisis. Dit programma staat ook open voor persoonlijke bijdragen van bestuurders, managers en medewerkers van de groep.

Francis Deprez, CEO legt uit: "We maken een ongekende crisis door, en ik wil onze medewerkers bedanken voor hun engagement ten dienste van onze klanten en de gemeenschappen waarin ze leven. De ingezamelde middelen van het programma zullen ons in staat stellen de hardst getroffen collega's te helpen in een geest van solidariteit en erkenning. Het vormt een aanvulling op de initiatieven van de verschillende ondernemingen van de groep die zich al lokaal inzetten".

De Raad van Bestuur onderstreepte collegiaal dat "de D'Ieteren Groep al 215 jaar vertrouwt op de inzet en toewijding van zijn werknemers. In een context die zo nieuw is als die van een wereldwijde pandemie, is de impact onzeker. Aangezien zorg voor anderen een van de vijf kernwaarden is van de groep, streeft D'Ieteren ernaar de onzekerheid te verkleinen en medewerkers in deze tijden te ondersteunen. "

Aandeelhouders staan niet met lege handen want ook de €1,00 bruto per aandeel geeft bij een slotkoers van €42,25 vandaag nog altijd een dividendrendement van 2,4%. De ex-coupon datum staat gepland voor 3 juni 2020 en de betaalbaarstelling volgt dan op 5 juni 2020.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken: - D'Ieteren Auto, Belron (voor 54,1% eigendom) en Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE