Advies Belgische farmaceut UCB naar kopen bij Jefferies | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 9 januari 2020

Advies Belgische farmaceut UCB naar kopen bij JefferiesHet aandeel UCB profiteert op de beurs in België vandaag van een adviesverhoging door de analisten van Jefferies, die het farmaceutische bedrijf opwaarderen naar 'buy'. Het koersdoel gaat flink omhoog naar 95 euro.

UCB plust in Brussel donderdag zo'n drie procent op 76 euro nadat het Amerikaanse Jefferies zijn advies naar kopen verhoogt op basis van de lancering van potentiële 'blockbusters' die vanaf 2021 de portefeuille van het Belgische bedrijf een nieuwe impuls kunnen geven. Eén van de medicijnen waarvoor de analisten veel potentie zien binnen enkele jaren is Evenity, dat momenteel in Europa wordt geintroduceerd. Ook is Jefferies positief over de kansen van medicijnen bimekizumab en zilucoplan die vanaf volgend jaar op de markt komen. Daarnaast wijst de broker op nog een aantal mogelijk kansrijke nieuwe medicijnen van UCB die nog op de markt kunnen komen de komende jaren.


Volgens Jefferies wordt het aandeel UCB ondergewaardeerd ten opzichte van concurrenten, wat niet terecht is. In 2018 realiseerde UCB een 2,3% hogere omzet van €4,63 mrd en voor het inmiddels afgelopen boekjaar 2019 gaan analisten uit van een groei van 2,4%. Voor het lopende jaar 2020 moet de groei aantrekken met 7% tot een omzet van ruim €5 mrd, zo becijferen analisten.

Jefferies verhoogt het koersdoel voor UCB vandaag van €70 naar €95. De meeste analisten die UCB volgend zijn positief met nu 11 koopadviezen, 7 keer houden en slechts 1 verkoopadvies. Het gemiddelde koersdoel van analisten is €80,44.

Het aandeel UCB stijgt in 2020 nu ruim 7% en nadert daarmee de hoogste jaarkoers van iets meer dan 80 euro die vorig jaar februari werd aangetikt. Het dividendrendement van UCB is 1,6%. Het Belgische bedrijf beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met een lange geschiedenis van stapsgewijze verhogingen. Het dividend wordt 1 keer per jaar betaalt, meestal eind april of begin mei. Eind april zal UCB ex-coupon noteren. In 2019 keerde UCB een dividend van €1,21 per aandeel uit.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE