Aandeel Proximus krijgt verkoopadvies van Deutsche Bank | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 17 december 2019

Aandeel Proximus krijgt verkoopadvies van Deutsche BankAandeel Proximus België sell advies analisten Deutsche Bank
Het aandeel Proximus levert vandaag in op de beurs in Brussel nadat de analisten van Deutsche Bank een verkoopadvies gaven. Het koersdoel ging terug naar €22.

De analisten van Deutsche Bank verlagen het advies voor het Belgische telecombedrijf Proximus vandaag van houden naar verkopen, met een koersdoel dat terug gaat van 24 euro naar 22 euro.

In een rapport over de Europese telecomsector wijzen de analisten van Deutsche Bank op de underperformance van de sector in de eerste helft van 2019, gevolgd door nieuws omtrent telecominfrastructuur (later dit jaar) wat voor steun kan zorgen en wijst op betere tijden.

Onder meer Orange (Frankrijk) en Vodafone (Verenigd Koninkrijk) kondigden dit jaar plannen aan hun telecomtorens af te stoten, wat voor een flinke opbrengst zorgt. Zo zijn er in de Verenigde Staten specifieke vastgoedfondsen gespecialiseerd in deze torens, die verhuurt worden aan telecombedrijven.


Volgens Deutsche Bank hielp het infrastructuurverhaal de sector in de tweede helft van 2019. De analisten verlagen het advies voor Proximus op basis van zorgen over het zogenaamde ‘capex profile’ van het bedrijf, ofwel de investeringen die Proximus zal (moeten) doen. Als voorbeeld wordt het Franse Orange genoemd, dat recent een flinke tik kreeg nadat er nieuwe investeringen werden aangekondigd. Tevens liet Orange zich hierdoor voorzichtig uit over het dividend, wat veel beleggers teleurstelde. Volgens Deutsche Bank is Proximus ook gevoelig voor een dergelijke reactie van beleggers als het gaat om nieuws capex, ofwel investeringen.

LEES OOK: De favoriete Belgische dividendaandelen van analisten

De meeste analisten zijn overigens negatief over Proximus, met momenteel slechts één koopadvies, bij 9 keer houden en 11 keer verkopen. Het gemiddelde koersdoel van €23 ligt ruim 10% onder het huidige niveau van €25,83.

Proximus betaalt al jaren na elkaar een dividend van €1,50 bruto op jaarbasis. Op 4 december noteerde het aandeel nog ex-coupon voor het interim dividend van 50 cent bruto. In april volgt het slotdividend, wat de afgelopen jaren telkens €1,00 per aandeel was. Bij een beurskoers van €25,83 komt het geschatte brutodividendrendement uit op 5,8%.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE