Ex-dividend overzicht België vierde kwartaal 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 23 september 2019

Ex-dividend overzicht België vierde kwartaal 2019 Het vierde kwartaal is bijna begonnen en dat betekent dat nog een handjevol aandelen in België ex-dividend zal noteren in de laatste maanden van 2019.

Eerst is het echter nog de beurt aan Euronav en Colruyt, die eind september ex-coupon noteren.

In het bijgewerkte ex-coupon overzicht op deze website wordt u dagelijks op de hoogte gehouden van de Belgische beursgenoteerde aandelen die dividend betalen. Zo ziet u dat twee aandelen in september 2019 nog ex-coupon gaan: Colruyt op 27 september en Euronav op 26 september.

Supermarktketen Colruyt zal een brutodividend van €1,31 per aandeel uitkeren. Colruyt beschikt in tegenstelling tot Euronav over een sterke dividendhistorie met een uitkering die nagenoeg jaarlijks verder wordt verhoogd. In België zijn er wat dat betreft weinig aandelen die aan Colruyt kunnen tippen.

EX-COUPON AANDELEN BELGIE OKTOBER 2019
Na Euronav en Colruyt is vooral de maand oktober nog belangrijk voor Belgische beleggers met vooralsnog een viertal aandelen die nog ex-coupon zullen noteren. Op 1 oktober is dat allereerst nieuwkomer Shurgard Self Storage, dat zijn tweede dividend sinds de beursgang vorig jaar zal uitkeren. Het interim dividend van 45 cent bruto volgt op een initieel slotdividend van 22 cent eerder dit jaar.


Andere aandelen die nog ex-coupon noteren in oktober 2019 zijn Immo Moury (15 oktober), Tinc (21 oktober) en Melexis (22 oktober). Het populaire semiconductoraandeel Melexis zal wederom een interim dividend van €1,30 per aandeel uitkeren.

Na deze vier aandelen is het in november nog de beurt aan KBC Groep, dat op 13/11 ex-coupon noteert. Een interessante naam in december is Bpost. Het volledige en bijgewerkte ex-dividendoverzicht voor België treft u hier. 

Ook in Nederland zullen nog flink wat aandelen ex-coupon noteren in het vierde kwartaal van 2019.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE