Aandeel Colruyt keldert, dividend 2019 naar €1,31 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 19 juni 2019

Aandeel Colruyt keldert, dividend 2019 naar €1,31Colruyt beurs Belgie dividend 2019
Colruyt keldert 14%, dividend gaat met 7% omhoog
Het Belgische supermarktaandeel Colruyt keldert vandaag op de beurs in Brussel na het afgeven van een voorzichtige outlook. Het dividend wordt verhoogd naar 1,31 euro.

Vorig week nog verlaagden de analisten van Goldman Sachs het advies voor Colruyt, dat met cijfers over het boekjaar 2018/2019 kwam.

Het toeval wil dat Goldman Sachs vorige week nog waarschuwde voor een investering in Colruyt met een koersdoel van 49 euro en een advies 'sell'. De analisten voorspelden verslechterende marktomstandigheden en wezen op een hoge waardering.


Vandaag keldert het aandeel Colruyt dan met bijna 14% tot €54 op het nieuws dat het supermarktbedrijf een 2,8% hogere vergelijkbare omzet rapporteerde over het boekjaar 2018/2019 maar waarschuwde voor een verslechterend economisch klimaat in Frankrijk en België.

De omzet van Colruyt Group steeg met 4,5% tot ruim €9,4 mrd. Ook positief was dat het marktaandeel in België van Colruyt Laagste Prijzen, OKay en Spar van 31,8% vorig jaar tot 32,2% in boekjaar 2018/19 groeide.

OUTLOOK STELT TELEUR
In het persbericht van vandaag stelt Colruyt het volgende: "Colruyt Group verwacht in boekjaar 2019/20 een sterkere prijs- en promodruk in een uitdagende Belgische retailmarkt. De groep voorziet op korte termijn geen significante herneming van het economische klimaat voor de consument in België en Frankrijk. Colruyt Group zal haar langetermijnstrategie consistent blijven uitvoeren. De groep zal haar investeringen in medewerkers, efficiëntie, innovatie, duurzaamheid en veranderingsprojecten onverminderd voortzetten, en dit met blijvende aandacht voor kostencontrole.  Colruyt Laagste Prijzen zal haar laagsteprijzenstrategie consistent blijven uitvoeren en garandeert haar klanten de laagste prijs voor elk artikel, op elk moment."

DIVIDENDVOORSTEL COLRUYT 2019
Ook deed Colruyt vandaag een mededeling over het dividend dat dit jaar zal worden uitgekeerd. Het supermarktbedrijf stelt een bruto uitkering van €1,31 per aandeel voor aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Vanaf boekjaar 2018/19 zal er geen stabiliteitsvergoeding meer toegekend worden aan de referentie-aandeelhouders Korys NV en Sofina NV. De Raad van Bestuur stelt daarom voor om het dividend van boekjaar 2018/19 te verhogen met de helft van de stabiliteitsvergoeding. Daarnaast zal Colruyt Group jaarlijks een bedrag reserveren voor vormingsprojecten via Collibri Foundation, de stichting van de groep (bron: persbericht Colruyt).


Vorig jaar betaalde Colruyt nog een dividend van €1,22 per aandeel bruto. Dit jaar gaat de uitkering dus met 7,4% omhoog naar €1,31. Een ex-coupon datum is nog niet bekend, maar zal normaal gesproken eind september zijn, net als in de voorgaande jaren.

Een brutodividend van €1,31 per aandeel levert een dividendrendement op van 2,4% bruto bij een beurskoers van 54 euro.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE