Aandeel Colruyt naar verkopen bij Goldman Sachs | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 11 juni 2019

Aandeel Colruyt naar verkopen bij Goldman SachsGoldman Sachs zet Colruyt op 'sell'
De analisten van Goldman Sachs voorzien een flink neerwaarts potentieel voor Colruyt adviseren om het aandeel van de Belgische supermarktketen te verkopen.

Vorige week was Goldman ook al actief aan de verkoopkant met een sell advies voor Bpost, dat flink daalde. Het verkoopadvies voor Colruyt komt twee dagen nadat het aandeel een hoogste koers ooit bereikte.

Goldman Sachs, dat een week geleden nog het aandeel van het Belgische Bpost flink onder druk zette met een verkoopadvies, komt nu opnieuw met een negatief oordeel over een Belgisch beursgenoteerd bedrijf.


Voor Colruyt gaat het advies van neutral naar sell met een koersdoel van €49, wat ver onder de slotkoers van gisteren ligt. Het aandeel Colruyt sloot dinsdag namelijk op €67,20 en bereikte eerder deze week zelfs een hoogste koers ooit op €67,78 (zie grafiek hieronder).

Grafiek Colruyt aandeel Belgie
Het aandeel Colruyt bereikte in juni 2019 een hoogste koers ooit

De analisten van Goldman Sachs zijn van mening dat de marktomstandigheden voor Colruyt verslechteren, wat in combinatie met de hoge waardering een neerwaarts risico voor het aandeel oplevert. Goldman verwacht een verslechtering van de marges van Colruyt de komende periode.

Op de beurs in Brussel presteert Colruyt dit jaar redelijk met een koerswinst van 8% bij de slotkoersen van dinsdag. Met een geschatte koers/winst verhouding van bijna 25 is de waardering relatief hoog, zeker vergeleken met veel Europese sectorgenoten.

Colruyt moet nog wel ex-coupon noteren. Doorgaans gebeurt dat pas eind september met een uitkering begin oktober. Zo noteerde het aandeel in 2018 pas op 28 september ex-coupon voor €1,22. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat Colruyt de komende weken een hogere uitkering aankondigt voor 2019. Zodra hier meer over bekend is leest u dat uiteraard op dividendnieuws.be.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE