Koers Bpost fors lager na advies sell door Goldman Sachs | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 7 juni 2019

Koers Bpost fors lager na advies sell door Goldman SachsHet Belgische postbedrijf Bpost levert vandaag 9% in nadat de analisten van Goldman Sachs het aandeel op verkopen hebben gezet.

Het aandeel Bpost zakt onder de grens van 8 euro wat een extreem hoog dividendrendement oplevert. Het is echter maar de vraag of het hoge dividend ook dit jaar zal worden uitgekeerd.

Goldman Sachs gaat met het advies van 'neutral' naar 'sell' voor Bpost, dat in reactie 9% inlevert op de beurs in Brussel bij een huidige koers van €7,96.

De analisten noemen onder meer de versnelde digitalisering van de postbezorging in België een bedreiging voor Bpost, dat anders dan veel concurrenten nog relatief weinig blootstelling heeft aan de pakketjes en logistieke diensten, waar nog wel sprake is van groei.

LEES OOK: DEZE BELGISCHE AANDELEN BIEDEN HET HOOGSTE DIVIDENDRENDEMENT

Het wordt dan ook moeilijk voor het bedrijf om te kunnen voldoen aan de gestelde EBIT-doelstelling  voor 2019, aldus Goldman, dat ook wijst Goldman op lagere vastgoedwinsten en blijvend uitdagende omstandigheden bij het overgenomen Amerikaanse Radial. In 2017 weest ING al op het dividend, dat in gevaar zou kunnen komen door de acquisitie van Radial.

Het aandeel Bpost komt steeds dichter in de buurt het het vorige dieptepunt van €7,22 dat in december werd bereikt. Over 2018 werd nog een dividend van in totaal €1,31 uitgekeerd door Bpost, dat bij een koers van €8 een ongekend hoog rendement levert van ruim 16% bruto. Echter is het maar de vraag of het dividend ook gehandhaafd zal worden. In maart schreven wij nog een artikel waarin Bpost de lijst van hoogste dividendrendementen in België aanvoerde.

bpost grafiek aandeel
Het aandeel Bpost nadert het dieptepunt van december 2018

De laatste uitkering vond plaats op 15 mei, toen Bpost het slotdividend van €0,25 betaalde. Het interim dividend zal pas aan het einde van 2019 worden uitgekeerd. Hoeveel dat is zal nog in een later stadium worden aangekondigd. Gezien het koersverloop en de recente ontwikkelingen lijkt het niet waarschijnlijk dat het interim dividend dit jaar net zo hoog is als vorig jaar.

Zodra wij meer weten over het volgende dividend van Bpost leest u dat uiteraard op deze website. Bekijk hier het actuele ex-coupon overzicht voor België.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE