Dividendrisico Bpost door overname Radial zegt ING | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 13 oktober 2017

Dividendrisico Bpost door overname Radial zegt INGHet dividend van Bpost komt mogelijk in het geding door dure overname van Radial, aldus ING.

De analisten van de Nederlandse broker verlaagden vandaag het advies voor het Belgische postbedrijf.

De analisten van ING verlaagden vrijdag het advies voor Bpost naar hold, waarop het aandeel bijna 2 procent inlevert.

Volgens ING ontbreekt de strategische en operationele logica achter de recente overname van het Amerikaanse Radial, waarvoor 820 miljoen dollar werd betaald door Bpost. De analisten spreken bovendien van een dure overname en wijzen op het kleine marktaandeel van 3-4% in de Verenigde Staten, ook al is het na Amazon de op één na grootste speler op zijn gebied.

Op basis van een gefragmenteerde markt zien de analisten van ING het risico dat Bpost min of meer gedwongen zal worden tot aanvullende overnames om de concurrentie voor te blijven. Dat zou dan weer voor extra druk op de financiële positie zorgen en uiteindelijk het dividend kunnen raken.

DIVIDEND BPOST 2016/2017
  • - Dividend 2016/2017 Bpost: €1,31 bruto per aandeel
  • - Ex-dividend datum Bpost: 7 december 2017 (bedrag nog onbekend)
  • - Betaalbaarstelling dividend Bpost: 11 december 2017
  • - Dividendrendement Bpost: 5,5% (op basis van koers €23,74)
  • - Dividendfrequentie Bpost: halfjaarlijks (2x betaling per jaar)
  • - Rendement aandeel Bpost in 2017: +5,6% (bij koers €23,74)
  • - Beurswaarde aandeel Bpost: €4,8 miljard
Het aandeel Bpost stijgt in 2017 tot dusverre 6% bij de huidige koers van €23,84. Het postbedrijf keert halfjaarlijks dividend uit. Het interim dividend voor 2018 moet nog aangekondigd worden, maar de ex-dividend datum van 7 december staat al vast.

Vorig jaar keerde Bpost nog een interim dividend van €1,06 bruto uit, in mei gevolgd door een slotdividend van €0,25. Het geschatte dividendrendement bedraagt nu 5,5% bruto.

In totaal volgen 14 analisten het aandeel Bpost, waarvan er 3 'kopen' adviseren. Negen experts geven een advies 'houden' en twee analisten zeggen momenteel 'verkopen'. Het gemiddelde koersdoel van de experts is €25, wat ongeveer vijf procent boven de huidige beurskoers ligt.

Bekijk hier welke aandelen de komende tijd nog ex-dividend gaan in België.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE