Brederode betaalt €0,93 dividend per aandeel in 2019 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 18 maart 2019

Brederode betaalt €0,93 dividend per aandeel in 2019dividend brederode belgie 2018
Brederode SA, de in Luxemburg gevestigde investeringsmaatschappij genoteerd aan de beurs in België, zal over 2018 een dividend van 93 cent per aandeel uitkeren.

Dat is een verhoging van 8 cent ten opzichte van vorig jaar, toen Brederode nog een dividend van 85 cent bruto per aandeel uitkeerde. In procenten uitgedrukt ontvangen aandeelhouders 10,6% meer dan vorig jaar.

"De raad van bestuur bevestigt verder haar beleid gericht op een geleidelijke dividendstijging ten gunste van de aandeelhouders te willen voortzetten" (bron: persbericht Brederode 14 maart)
Een ex-coupon datum is nog niet bekend voor het dividend van Brederode. Vorig jaar was dat nog op 21 mei 2018 en het ligt in de lijn der verwachting dat de ex-coupon dit jaar rond dezelfde datum valt.


Bij een beurskoers van €60,50 is het geschatte bruto dividendrendement voor het aandeel Brederode momenteel 1,5%. Het aandeel Brederode doet het prima in 2019 met een koerswinst van 19,3%.

Er is slechts één analist die het aandeel volgt met een 'houden' advies. Enkele dagen geleden was het nog mede-investeerder GBL dat het dividend verhoogde.

Het aandeel Brederode wordt verhandeld op de gereglementeerde markten EURONEXT Brussels en de BOURSE DE LUXEMBOURG. Brederode belegt in beursgenoteerde aandelen en Private Equity.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE