Spa-producent Spadel betaalt €1,80 dividend in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 4 mei 2018

Spa-producent Spadel betaalt €1,80 dividend in 2018Spadel keert in 2018 een dividend uit van 1,80 euro bruto per aandeel. Dat is een verhoging van 12,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Bij de huidige beurskoers van €228 biedt het aandeel van de producent van bronwater een dividendrendement van 0,7%.

Spadel, afgeleid van de volledige naam Societe de Services de Participations de Direction et d'Elaboration, keert dit jaar een dividend van bruto €1,80 per aandeel uit. Dat is 12,5% meer dan in 2017, toen Spadel €1,60 bruto per aandeel uitkeerde.

Bij de huidige beurskoers van €228 is het geschatte rendement van het nieuwe dividend slechts 0,7%. Het aandeel Spadel deed het de laatste jaren uitstekend op de beurs, mede door overnamenieuws enkele jaren geleden waarbij er sprake was dat het familiebedrijf zijn beursnotering mogelijk zou termineren.

Het dividend over 2017 zal vanaf 1 augustus betaalbaar worden gesteld aan de aandeelhouders Spadel. Wanneer de ex-coupon noteren zal geschieden is nog niet bekend. De laatste jaren was de ex-coupon datum telkens eind juni, met in 2017 bijvoorbeeld 28 juni.

Via onze ex-coupon agenda blijft u dagelijks op de hoogte van de nieuwste ex-coupon noteringen in België. Bekijk hier het ex-coupon overzicht voor Nederland. Liefhebbers van Franse aandelen kunnen hier het meest recente dividendoverzicht bekijken.
KOERS AANDEEL SPADEL NAAR RECORD IN 2018
Tussen 2014 en 2018 liep de beurskoers op van €70 naar ruim €200 (zie grafiek) en werd er begin februari van dit jaar een hoogste niveau ooit van precies €250 getoucheerd op de beurs in Brussel. Door de lage free float is het handelsvolume in het aandeel Spadel wel zeer dun, met vandaag bijvoorbeeld slechts 57 verhandelde aandelen. Dat is in lijn met de gemiddelde handel van enkele tientallen tot maximaal honderden stukken.

Spadel beurs Belgie dividend 2017
Bij zeer lage handelsvolumes bereikte het aandeel Spadel in 2018 een hoogste koers ooit

Wie een grote positie wil aanschaffen zal dus veel geduld moeten betrachten. De kleinere belegger is hier natuurlijk in het voordeel, zeker als er slechts enkele aandelen gekocht worden.

Volgens onze informatie zijn er, mede natuurlijk vanwege de geringe verhandelbaarheid, geen analisten die het aandeel Spadel volgen. De beurswaarde van het bedrijf is aanzienlijk met inmiddels 946 miljoen euro.

LEES OOK: De beste Belgische dividendaandelen in 2018

Societe de Services de Participations de Direction et d'Elaboration SA (Spadel) is een onafhankelijk Belgisch familiebedrijf dat natuurlijk mineraalwater, bronwater en verfrissende dranken op basis van natuurlijke dranken commercialiseert. Spadel is in de Benelux actief met de merken Spa en Bru, Devin in Bulgarije, Wattwiller en Carola in Frankrijk en Brecon en Carreg in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE