Campine NV keert €1 dividend uit over 2017 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 1 november 2017

Campine NV keert €1 dividend uit over 2017Het aandeel Campine (België) keert dit jaar 1 euro dividend uit
Het in België aan de beurs genoteerde Campine NV,  actief in de non-ferro en kunststofindustrie, zal in 2017 een dividend van 1 euro bruto uitkeren.

Bij een beurskoers van €24,50 komt het dividendrendement voor het aandeel uit op bruto 4,1%.

Vorig jaar keerde Campine een dividend van bruto 0,15 euro per aandeel uit. Daarmee is het deze week aangekondigde dividend van 1 euro bruto een forse verhoging. De laatste jaren was Campine een wisselvallige dividendbetaler, met jaren zonder dividend en telkens wisselende hoeveelheden. Zo bedroeg de uitkering in 2008 nog 2 euro bruto per aandeel, het dubbele dus van dit jaar.

Het aandeel Campine zal op 3 november ex-dividend gaan voor de €1 bruto. De betaalbaarstelling van het divdend is 7 november 2017. Het geschatte bruto-dividendrendement is 4,1% bij een beurskoers van €24,50. Bekijk hier de ex-coupon agenda voor België.

Aandeel Campine NV uit België betaalt 1 euro dividend
Eén van de productiefaciliteiten van Campine (bron website onderneming)
Het aandeel Campine stijgt op de Belgische beurs in 2017 liefst 89%.

Campine NV heeft al jarenlang een beursnotering in België maar is desondanks voor velen waarschijnlijk een onbekende naam, wat niet vreemd is gezien de beurswaarde van iets meer van 36 miljoen euro.

Het in 1912 opgerichte Campine heeft in totaal 3 divisies: Lood Recyclage, Antimoon en Plastics. Het grootste deel van de omzet wordt behaald in Duitsland en andere Europese landen.

Campine Recycling produceert een volledige gamma van lood legeringen en zachte lood uit lood afval. Campine Antimony is een leidende, semi-geïntegreerde producent van antimoonoxide als synergist voor de vlamvertragende industrie, en katalysator voor de PET industrie. Campine Plastics is een toonaangevende leverancier van vlamvertragende masterbatches (bron: website Campine).

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE