Solvac en Umicore gaan ex-dividend in augustus | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 5 augustus 2017

Solvac en Umicore gaan ex-dividend in augustusex dividend Belgie augustus 2017
De ex-dividend agenda voor België is de komende maanden gevuld met slechts enkele aandelen.

Onder meer Solvac en Umicore gaan in augustus 2017 ex-dividend, later dit jaar gevolgd door nog een handjevol andere aandelen.

De meeste Belgische aandelen gaan in het voorjaar ex-dividend, met slechts enkel nog wat halfjaarlijkse betalers die later in het jaar nog een tweede keer ex-dividend gaan.

Wat dat betreft hebben we het gros van de dividenduitkeringen in België inmiddels wel ontvangen. De laatste aandelen die ex-dividend gingen waren Retail Estates NV (28 juli) en Econocom (1 augustus).

Op donderdag 10 augustus 2017 komt daar nog Solvac bij. De Belgische chemie holding zal dan ex-dividend gaan voor het interim van €2,88 per aandeel. Na Solvac is het op 25 augustus nog de beurt aan Umicore dat een interim dividend van €0,65 bruto zal uitkeren.

Eind september zullen ook nog twee aandelen ex-dividend gaan: Greenyard en Colruyt. De supermarktketen keert dit jaar €1,18 bruto per aandeel uit.

In oktober volgt dan nog Melexis, dat vanaf 24 oktober 2017 ex-coupon worden verhandeld. Dit jaar zal Melexis een interim dividend van €1,30 per aandeel betalen aan zijn aandeelhouders.

Het laatste aandeel waarvan wij reeds weten dat deze ex-dividend zal noteren in 2017 is Bpost. Het Belgische postbedrijf gaat op 7 december 2017 ex-dividend. Het bedrag is nog niet bekend. Vorig jaar betaalde Bpost in totaal een dividend van €1,31 per aandeel. Het slotdividend van €0,25 bruto werd reeds betaald in mei.

Bekijk hieronder nogmaals het overzicht van de eerstvolgende aandelen die ex-dividend gaan. Deze treft u ook aan op de ex-dividend pagina op www.dividendnieuws.be.

Belgie ex dividend overzicht 2017
De Belgische aandelen die in augustus en september ex-dividend gaan (KLIK VOOR GROTER)

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE