Dividend Tessenderlo Group in 2024: Wat je moet weten | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 3 juni 2024

Dividend Tessenderlo Group in 2024: Wat je moet weten
In 2024 betaalt Tessenderlo Group opnieuw een dividend met een bedrag van €0,75 bruto per aandeel.  Voor beleggers is het belangrijk om te weten dat de ex-coupon datum op woensdag 5 juni 2024 valt. Het dividendrendement van de multinational uit België is momenteel precies 3%.

Het dividend van Tessenderlo van 75 eurocent is hetzelfde bedrag als in 2023, toen het dividend na 10 jaar weer werd hervat. De ex-dividend datum is morgen al, op 5 juni. Dit betekent dat alleen beleggers die de aandelen op 4 juni 2024 of eerder bezitten, in aanmerking komen voor het dividend.

Het netto dividend, na aftrek van de roerende voorheffing, bedraagt €0,525 per aandeel. Dit netto bedrag wordt op vrijdag 7 juni 2024 uitbetaald aan de beleggers. Met een beurskoers van €25,25 biedt Tessenderlo Group een dividendrendement van 3% bruto. Het aandeel heeft echter in 2024 een koersverlies van 10% opgetekend.

tessenderlo dividendhistorie
Tessenderlo hervatte in 2023 het dividend op €0,75 
(klik op tabel voor grotere versie)

Naast de ontwikkelingen bij Tessenderlo Group is het ook relevant om te vermelden dat verzekeraar Ageas op dezelfde dag, 5 juni 2024, ex-coupon noteert. Dit maakt 5 juni (morgen) een belangrijke dag voor beleggers in de Belgische markt.

Geschiedenis en activiteiten van Tessenderlo Group

Tessenderlo Group NV, opgericht in 1919, is een Belgische multinational die actief is in verschillende sectoren, waaronder landbouw, industriële oplossingen en biovalorisatie. Het bedrijf begon oorspronkelijk als een producent van chemicaliën en kunstmest, maar heeft zich in de loop der jaren gediversifieerd en uitgebreid naar andere markten. Momenteel is de beurswaarde ruim 2 miljard euro.

Vandaag de dag is Tessenderlo Group actief in meer dan 100 landen en heeft het een sterke focus op duurzaamheid en innovatie. De activiteiten zijn verdeeld over verschillende segmenten:

  • Agro: Levering van producten en diensten voor de landbouwsector, zoals meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.
  • Bio-valorisatie: Verwerking van organisch materiaal tot waardevolle producten, zoals gelatine en eiwitten.
  • Industrie: Aanbieding van industriële oplossingen, waaronder waterbehandelingssystemen en speciale chemicaliën.

Voor beleggers is het dividend van Tessenderlo Group in 2024 een positieve ontwikkeling, zeker gezien het feit dat het na een periode van onderbreking weer twee op rij zal worden uitgekeerd. Een dividendverhoging zou helemaal mooi zijn; afgaande op de voorspellingen van analisten kan het dividend in 2025 mogelijk omhoog naar €0,80, maar dat weten we pas over een jaar, als Tessenderlo de jaarcijfers 2024 bekend zal hebben gemaakt.

Tessenderlo Group is een gediversifieerde industriële groep die zich voornamelijk toelegt op landbouw, het valoriseren van bio-reststoffen, machines, machinebouw, elektronica, energie en het leveren van industriële oplossingen met een focus op water. Het in Brussel gevestigdeTessenderlo Group is genoteerd op Euronext Brussel met ISIN-code BE0003555639. In 2023 werd voor het eerst sinds 2013 weer een dividendvoorstel gedaan.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE