KBC Ancora op 4 juni ex-coupon voor zeer hoog dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 1 juni 2024

KBC Ancora op 4 juni ex-coupon voor zeer hoog dividendkbc ancora logo

De Belgische holdingmaatschappij KBC Ancora zal op donderdag 4 juni ex-coupon noteren voor een dividend van €4,09 bruto per aandeel. Het dividendrendement is zeer hoog met 8,9%.

KBC Ancora, dat een belangrijke rol speelt binnen de KBC Groep, is een grote financiële instelling in België met als voornaamste activiteit het beheren van een aanzienlijk belang in de aandelen van KBC Groep, waarin KBC Ancora een positie heeft van 18,6%. 

Na een dividend van €3,31 bruto per aandeel in 2023 ontvangen investeerders in 2024 een flink hoger dividend van bruto €4,09 per aandeel. Dit interim dividend werd op 24 mei 2024 aangekondigd door KBC Ancora, dat in het persbericht ook melding maakt van het feit dat er geen slotdividend meer uitbetaald zal worden later dit jaar. KBC Groep zelf betaalde onlangs nog een extra dividend van €0,70 bruto per aandeel.

De Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij, statutair bestuurder van KBC Ancora, heeft in haar vergadering van 24 mei 2024 beslist om op 6 juni 2024 een interim-dividend betaalbaar te stellen van €4,09 euro bruto per KBC Ancora-aandeel. Het netto couponbedrag, na afhouding van 30% roerende voorheffing, bedraagt €2,863 per aandeel. De ex-coupon datum voor dit dividend is dus 4 juni 2024.

KBC Ancora (ISIN: BE0003867844) is een beursgenoteerde vennootschap die 18,6% van de aandelen in KBC Groep bezit en die samen met Cera, MRBB en de Andere Vaste Aandeelhouders zorgt voor de aandeelhoudersstabiliteit en de verdere ontwikkeling van de KBC-groep. Als kernaandeelhouders van KBC Groep hebben ze daartoe een aandeelhoudersovereenkomst gesloten. De Groep is een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in retailbanking-, verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten, evenals het verlenen van diensten aan bedrijven, voornamelijk in België, Centraal- en Oost-Europa. KBC Groep is ook actief in private banking en dienstverlening aan bedrijven in andere landen in Europa. KBC Ancora BV wordt beheerd door Almancora Beheersmaatschappij. KBC Ancora Comm.VA werd opgericht op 18 december 1998 als Cera Ancora NV.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE