Brederode keert in 2024 record dividend uit van €1,29 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 20 mei 2024

Brederode keert in 2024 record dividend uit van €1,29 per aandeelbrederode record dividend 2024

Investeerder Brederode noteerde vandaag (20 mei 2024) ex-coupon voor het hoogste dividend in de geschiedenis van het Belgische bedrijf. Aandeelhouders ontvangen €1,29 bruto per aandeel, goed voor een dividendrendement van 1,1% bij een koers van €116,40.

Brederode betaalde in 2023 ook al een record dividend van destijds €1,22 bruto per aandeel. Dat betekent dus dat de verhoging in 2024 omgerekend neerkomt op 5,7%. Het is bovendien een extra jaar dividendgroei voor Brederode op een toch al ijzersterke dividendhistorie met al decennia van jaarlijkse verhogingen van het dividend.

Afin, het dividend van €1,29 bruto per aandeel voor boekjaar 2023 wordt in cash uitgekeerd aan aandeelhouders op 22 mei 2024 (woensdag); de ex-coupon datum voor Brederode is dus vandaag 20 mei 2024. Bij een beurskoers van €116,40 is het dividendrendement voor het aandeel 1,1%.

Brederode verhoogde het dividend de laatste vijf jaar gemiddeld met 6,8% per jaar; de grootste dividendverhoging werd gedaan voor boekjaar 2019, toen ging het dividend met 9,7% omhoog. Naar schatting betaalt Brederode nu in totaal zo'n €38 miljoen dividend per jaar aan investeerders.

Brederode (ISIN-code LU1068091351) belegt in beursgenoteerde aandelen en Private Equity. Het aandeel Brederode wordt verhandeld op de gereglementeerde markten EURONEXT Brussels en de BOURSE DE LUXEMBOURG. De in Luxemburg gevestigde investeringsmaatschappij Brederode beheert een portefeuille van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen (private equity). De Vennootschap richt haar private equity-investeringen voornamelijk via tijdelijke partnerschappen met andere institutionele investeerders, die participeren in bedrijven die voornamelijk actief zijn in het kapitaal van de Verenigde Staten en West-Europa en in veel mindere mate in de regio Azië-Australië. De belangrijkste partners in private equity zijn The Carlyle Group, Bain Capital, Adrian, Providence Equity Partners, HIG Capital, Apollo Global Management, Catterton Partners, EQT, Doughty Hanson & Co. en Riverstone Holdings. De portefeuille van beursgenoteerde effecten van het bedrijf omvat bedrijven die zich bezighouden met onder andere de olie-, farmaceutische gezondheidszorg, consumptiegoederen, investeringsmaatschappijen, elektronica, elektriciteit, financiële diensten, bouwmaterialen en telecommunicatiesectoren. Brederode beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met jaarlijkse verhogingen voor aandeelhouders.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE