Brederode op 22 mei 2023 ex-coupon voor record dividend €1,22 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 22 mei 2023

Brederode op 22 mei 2023 ex-coupon voor record dividend €1,22aandeel Brederode ex-coupon 2023
Het aandeel Brederode noteert vandaag, op 22 mei 2023, ex-dividend voor het hoogste dividend in de geschiedenis van het Belgische bedrijf.

 Aandeelhouders ontvangen €1,22 bruto dividend per aandeel wat een stijging van 6,1% is ten opzichte van 2022.

Voor beleggers in het aandeel Brederode is maandag 22 mei 2023 een mooie dag, want het aandeel noteert ex-dividend voor €1,22 bruto per aandeel en bovendien stijgt de beurskoers in Brussel met 5,6% naar €104,60, waarmee het eerdere verlies dit jaar is gereduceerd tot een kleine 4%.

Welnu, vandaag dus, maandag 22 mei 2023, gaat Brederode ex-dividend voor €1,22 bruto dividend per aandeel, tegen €1,15 per aandeel een jaar eerder. Wie het dividend van Brederode wil ontvangen had de aandelen vorige week al in bezit moeten hebben, ofwel, voor de ex-coupon datum. Wie het aandeel wel in portefeuille had afgelopen vrijdag krijgt over twee dagen, op woensdag 24 mei, netto een dividend van €1,22 per aandeel uitgekeerd door Brederode, dat bij een beurskoers van €104,60 een dividendrendement van 1,23% heeft.

dividendhistorie aandeel Brederode
Brederode betaalt over 2022 een record dividend van €1,22
(klik op afbeelding voor grotere tabel)

Qua dividendhistorie behoort Brederode in België tot een klein lijstje met unieke aandelen; de betaling aan aandeelhouders groeit elk jaar en nadert inmiddels de magische grens van 20 jaar op rij van dividendverhogingen. De laatste drie jaar krijgen beleggers in Brederode er jaarlijks gemiddeld 6,1% dividend bij, wat in lijn is met het 20 jaars gemiddelde. In totaal wordt over boekjaar 2022 een record dividend van naar schatting €36 miljoen uitgekeerd door Brederode, dat vandaag (22 mei 2023) samen met onder meer Exmar en Shurgard Self Storage ex-dividend noteert.

Brederode (ISIN-code LU1068091351) belegt in beursgenoteerde aandelen en Private Equity. Het aandeel Brederode wordt verhandeld op de gereglementeerde markten EURONEXT Brussels en de BOURSE DE LUXEMBOURG. De in Luxemburg gevestigde investeringsmaatschappij Brederode beheert een portefeuille van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen (private equity). De Vennootschap richt haar private equity-investeringen voornamelijk via tijdelijke partnerschappen met andere institutionele investeerders, die participeren in bedrijven die voornamelijk actief zijn in het kapitaal van de Verenigde Staten en West-Europa en in veel mindere mate in de regio Azië-Australië. De belangrijkste partners in private equity zijn The Carlyle Group, Bain Capital, Adrian, Providence Equity Partners, HIG Capital, Apollo Global Management, Catterton Partners, EQT, Doughty Hanson & Co. en Riverstone Holdings. De portefeuille van beursgenoteerde effecten van het bedrijf omvat bedrijven die zich bezighouden met onder andere de olie-, farmaceutische gezondheidszorg, consumptiegoederen, investeringsmaatschappijen, elektronica, elektriciteit, financiële diensten, bouwmaterialen en telecommunicatiesectoren. Brederode beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met jaarlijkse verhogingen voor aandeelhouders.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE