Dit zijn de tien hoogste Belgische dividenden in 2024 (minimaal 7,5%) | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 26 april 2024

Dit zijn de tien hoogste Belgische dividenden in 2024 (minimaal 7,5%)hoog dividend aandelen belgie 2024
Zeker 10 aandelen in België met meer dan 7,5% dividend in 2024

Het dividendseizoen in België is inmiddels gestart, met eind april 2024 en vooral in mei 2024 talrijke aandelen die ex-coupon noteren. We bekijken ditmaal de aandelen die het hoogste dividendrendement geven in Brussel.

Een blik op de overvolle dividendkalender voor Euronext Brussels voor dit jaar leert ons dat het dividendseizoen 2024 nu echt goed is gestart! Op 24 april noteerde Proximus ex-coupon, op 25 april was het vastgoedfonds WDP en vandaag op 26 april is het de beurt aan farmabedrijf UCB. Dan volgen in mei nog bijna 40 Belgische aandelen die eveneens ex-coupon zullen noteren; de volledige lijst treft u in onze dividendkalender.

Welnu, we bekijken de aandelen die, op basis van het verwachte dividend, de hoogste dividendrendementen geven. Hieronder staat de top-10 van hoogste dividendrendementen in België per 26 april 2024.

 1. Cofinimmo: Cofinimmo SA is een toonaangevende vastgoedgroep die investeert in vastgoed met een focus op zorgvastgoed, kantoren, en distributiecentra. Het bedrijf staat bekend om zijn stabiele en voorspelbare inkomstenstromen uit verhuur en biedt investeerders een aantrekkelijk dividendrendement van 10,08%.
 2. Roularta Media Group: Roularta Media Group NV is actief in de media-industrie en bezit een portfolio van magazines, kranten en digitale mediaplatformen. Het bedrijf genereert inkomsten uit advertenties en abonnementen, en biedt investeerders een hoog dividendrendement van 9,62%, hoewel de ex-coupondatum momenteel niet bekend is.
 3. Immobiliere Distri-Land: Immobiliere Distri-Land NV is gespecialiseerd in het investeren in commercieel vastgoed, zoals winkelcentra en retailparken. Het bedrijf profiteert van huurinkomsten van zijn vastgoedactiva en biedt investeerders een aantrekkelijk dividendrendement van 9,24%.
 4. Wereldhave Belgium NV: Wereldhave Belgium NV is een vastgoedonderneming die investeert in winkelvastgoed en kantoren. Het bedrijf heeft een diverse portefeuille van commercieel vastgoed en biedt investeerders een aantrekkelijk rendement via dividenduitkeringen van 9,17%.
 5. Ascencio SA: Ascencio SA is een vastgoedbedrijf dat investeert in winkelvastgoed en logistieke centra in België en Frankrijk. Het bedrijf genereert stabiele inkomsten uit verhuur van zijn vastgoedportefeuille en biedt investeerders een competitief dividendrendement van 8,65%.
 6. Immo Zenobe Gramme NV: Immo Zenobe Gramme NV is actief in het investeren in commercieel vastgoed, met een focus op kantoren en winkelcentra. Het bedrijf biedt investeerders een aantrekkelijk dividendrendement van 8,17%, ondersteund door stabiele inkomsten uit verhuur.
 7. Solvay SA: Solvay SA is een toonaangevend chemiebedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde materialen en chemische oplossingen. Het bedrijf heeft een wereldwijde aanwezigheid en biedt investeerders een aantrekkelijk dividendrendement van 8,17%, ondersteund door zijn sterke financiële prestaties.
 8. Qrf NV: Qrf NV is een vastgoedonderneming die investeert in retailvastgoed, voornamelijk in winkelstraten en winkelcentra. Het bedrijf genereert stabiele huurinkomsten uit zijn vastgoedportefeuille en biedt investeerders een aantrekkelijk dividendrendement van 7,88%.
 9. Retail Estates NV: Retail Estates NV is gespecialiseerd in het investeren in retailvastgoed, met een focus op winkels en winkelcentra in België en Nederland. Het bedrijf profiteert van de huurinkomsten van zijn vastgoedactiva en biedt investeerders een aantrekkelijk rendement via dividenduitkeringen van 7,72%.
 10. Vastned Belgium NV: Vastned Belgium NV is een vastgoedonderneming die investeert in winkelvastgoed, met een focus op hoogwaardige winkelpanden op toplocaties. Het bedrijf biedt investeerders een aantrekkelijk dividendrendement van 7,70%, ondersteund door stabiele inkomsten uit verhuur en waardecreatie van zijn vastgoedportefeuille.
De ex-coupon datums voor deze tien aandelen met een zeer hoog dividendrendement zijn:

 • Cofinimmo SA - 13-5-2024
 • Roularta Media Group NV - Onbekend
 • Immobiliere Distri-Land NV - 13-2-2024
 • Wereldhave Belgium NV - 15-4-2024
 • Ascencio SA - 6-2-2024
 • Immo Zenobe Gramme NV - 26-3-2024
 • Solvay SA - 3-6-2024
 • Qrf NV - 24-5-2024
 • Retail Estates NV - 24-7-2024
 • Vastned Belgium NV - 6-5-2024
Deze datums zijn natuurlijk ook terug te vinden in de dividendkalender. Andere Belgische aandelen met een zeer hoog dividendrendement die niet in deze lijst staan zijn onder meer Care Property Invest (7,7%), Ageas (7,5%), KBC Ancora (7,4%), Econocom (7,4%), Xior Student Housing (6,9%) en Van de Velde (6,9%).


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE