Proximus op 24 april ex-coupon voor €0,70 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 26 februari 2024

Proximus op 24 april ex-coupon voor €0,70 per aandeelproximus dividend 2023/2024
Proximus betaalt nog 1 keer een zeer hoog dividend.

Het Belgische telecombedrijf Proximus noteert op 24 april 2024 ex-coupon voor een slotuitkering van €0,70 bruto per aandeel. Het dividendrendement blijft zeer hoog met 14%. Maar let op: het dividend gaat volgend jaar fors omlaag.

Zoals verwacht betaalt Proximus opnieuw een zeer hoog slotdividend van €0,70 bruto per aandeel wat een dividendrendement van liefst 14,2% bruto geeft bij een beurskoers van €8,24 voor het Belgische bedrijf. De ex-coupon datum zal zijn 24 april 2024 en aandeelhouders Proximus ontvangen dan op 26 april al een netto cash dividend van €0,49 per aandeel, wat uiteraard het gevolg is van de 30% roerende voorheffing in België.

De verschillen tussen de verschillende telecombedrijven in België zijn zeer groot; zo kondigde Orange Belgium kort geleden nog aan geen dividend te betalen in 2024. Ook bij Telenet is er van alles aan de hand met het dividend, dat altijd hoog is maar wel fors werd verlaagd.

Proximus had in een vroeg stadium al bekend gemaakt dat er voor beleggers over boekjaar 2023 een zeer hoog dividend van €1,20 bruto per aandeel zou zijn. Daarvan werd reeds een interim dividend van €0,50 bruto uitgekeerd en nu volgt dan ook het slotdividend van €0,70. Let wel op, want Proximus heeft ook laten weten dat het dividend vanaf 2024 (het volgend boekjaar wat reeds is begonnen) juist fors verlaagd gaat worden. Met andere woorden is het hoge dividendrendement van dit moment niet realistisch indien we naar de toekomst kijken, een halvering van het huidige percentage geeft een beter beeld van de werkelijkheid. Volgend jaar zal het dividend van Proximus namelijk slechts €0,60 in totaal zijn.

Proximus (BE0003810273) is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf met activiteiten in België en op de internationale markten, dat diensten verstrekt aan consumenten, bedrijven en de publieke sector. Via onze merken Proximus en Scarlet zijn wij de voornaamste Belgische leverancier van telefonie-, internet-, televisie- en netwerk-gebaseerde ICT-diensten. Proximus (Euronext Brussel: PROX) is ook in Luxemburg actief via zijn filiaal Proximus Luxembourg en in Nederland via Telindus Netherlands. BICS is een toonaangevende enabler van internationale communicatie, een van de belangrijkste wereldwijde spraakcarriers en de grootste aanbieder van mobiele datadiensten wereldwijd. Proximus ging in 2004 naar de beurs aan Euronext Brussels.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE