Ontex kondigt opnieuw aan geen dividend uit te keren voor 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 3 april 2024

Ontex kondigt opnieuw aan geen dividend uit te keren voor 2024ontex geen dividend in 2024

Ontex
, een toonaangevend Belgisch bedrijf gespecialiseerd in hygiënische producten, heeft aangekondigd dat het voor het vijfde opeenvolgende jaar geen dividend zal uitkeren aan zijn aandeelhouders. 

Ontex, opgericht in 1979, is een belangrijke speler op het gebied van hygiënische oplossingen, met een focus op producten zoals luiers, incontinentieproducten en vrouwelijke hygiëneartikelen. 

De aankondiging dat er ook in 2024 weer geen dividend zal worden betaalt is niet heel erg verrassend, aangezien het bedrijf voor het laatst een dividend uitkeerde in 2019, waarbij €0,41 per aandeel werd betaald. Sindsdien heeft Ontex het dividend voor 2020 ingetrokken, waarbij €0,16 per aandeel werd geannuleerd als gevolg van de aanhoudende impact van de COVID-19-pandemie.

De aankondiging van Ontex staat in schril contrast met zijn Amerikaanse sectorgenoot Kimberly-Clark, een Dividend Aristocrat die bekend staat om het consistent verhogen van het dividend. Dit jaarlijkse dividendverhogingsbeleid heeft Kimberly-Clark geholpen om het vertrouwen van investeerders te behouden en een aantrekkelijke optie te blijven voor dividendbeleggers.

Het aandeel Ontex presteert in 2024 helemaal niet slecht op de beurs in Brussel met 7,2% koerswinst op een koers van €8,15 per 3 april 2024. Dat volgt op een koersstijging van 21,9% in 2023. Daarvoor echter ging de beurskoers drie jaar op rij met dubbele cijfers omlaag. Per saldo zullen de meeste beleggers die al langer in Ontex zitten daarom dan ook nog op verlies zitten, zeker omdat er geen dividend wordt betaald ter compensatie. De laatste ex-coupon datum voor Ontex was 3 juni 2019.

Ontex is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in hygiënische oplossingen, waaronder luiers, incontinentieproducten en vrouwelijke hygiëneartikelen. Ze leveren deze producten wereldwijd en hebben een sterke marktpositie opgebouwd sinds hun oprichting in 1979. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE