Dividend Econocom blijft stabiel (en zeer hoog) in 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 5 maart 2024

Dividend Econocom blijft stabiel (en zeer hoog) in 2024econocom dividend 2024

Investeerders in Econocom ontvangen ook in 2024 een zeer hoog dividend van €0,16 bruto per aandeel. Dat geeft 7,7% dividendrendement op een beurskoers van €2,07 voor het Belgische IT-bedrijf.

De Raad van Bestuur van Econocom zal aan de Algemene Vergadering van 2 april 2024 vragen om de terugbetaling van de uitgiftepremie, gelijk aan het volgestorte kapitaal, goed te keuren voor een bedrag van €0,16 per aandeel. Deze terugbetaling vertegenwoordigt stabiliteit in vergelijking met het bedrag dat vorig jaar werd terugbetaald, na een stijging van 14,3% van het dividend (naar €0,16) in 2023.

Econocom zet zodoende een mooie serie dividenduitkeringen aan beleggers voort. Het dividendrendement is met 7,7% bruto zeer hoog, zeker voor een bedrijf dat actief is op het gebied van digitale transformatie, IT-services en het leveren van oplossingen voor bedrijven. 

Welnu, een ex-coupon datum is nog niet bekend gemaakt door Econocom, dat normaliter altijd op 30 juni ex-dividend noteert. Wij verwachten daarom ook in 2024 een ex-coupon datum eind juni. Het aandeel Econocom presteert in 2024 wel slecht op de beurs in Brussel met 19,3% koersverlies. Daarmee resteert een huidige beurswaarde van €374 miljoen voor Econocom, dat deze week bekend maakte met Boluda Group in onderhandeling te zijn over de verkoop van Les Abeilles.

Econocom Group (isin-code BE0974313455) is een digitaal hoofdaannemer die bedenkt, financiert en vergemakkelijkt op het gebied van digitale transformatie van grote bedrijven en publieke organisaties. Econocom Group SE is een in België gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van en investeringen in informatietechnologie (IT) middelen voor bedrijven, evenals in telecommunicatie-infrastructuren. De activiteiten van het bedrijf zijn onderverdeeld in vier segmenten: Finacial Engineering met op maat gemaakte financiële oplossingen om upgrades van apparatuur te beheren en controle te houden over het budget; Asset Management omvat modulaire op maat gemaakte beheerservices die een nauwkeurige monitoring van IT-middelen en knowhow mogelijk maken, waaronder professionele teams die gespecialiseerd zijn in elke belangrijke fase van de projecten. De Vennootschap is actief via tal van dochterondernemingen, zoals onder meer Econocom Managed Services, Econocom Finance, Econocon Lease, Ermestel, Altasys en Exaprobe ICT. De groep is actief in verschillende landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Econocom is genoteerd op Euronext in Brussel, op de BEL Mid- en Family Business-indices.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE