Aandeelhouder Econocom ontvangt €0,16 dividend in 2023 | ex-coupon 30 juni | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 28 juni 2023

Aandeelhouder Econocom ontvangt €0,16 dividend in 2023 | ex-coupon 30 junieconocom dividend 2023
Ook in 2023 ontvangen beleggers in het Belgische it-bedrijf Econocom weer een hoog dividend met een uitkering van in totaal €0,16 bruto per aandeel. Let op, de ex-coupon datum volgt al snel op vrijdag 30 juni 2023. Het dividendrendement van Econocom is bruto 5,9%.

Net als vorig jaar bestaat het dividend van Econocom, dat gespecialiseerd is in het leveren van digitale transformatieoplossingen en technologische diensten aan bedrijven, uit een gewoon dividend en een extra uitkering. In totaal is dat in 2023 een dividend van €0,16 bruto per aandeel. Dat is een mooie verhoging vergeleken met 2022 toen het totale dividend nog €0,14 bruto per aandeel was.

Het 'gewone' dividend beloopt €0,0962 bruto met daarbij een extra (speciale) uitkering van €0,0638 per aandeel. Bij elkaar opgeteld geeft dat precies €0,16 dividend voor aandeelhouders Econocom, die een dividendrendement van 5,88% incasseren op een beurskoers van €2,73. 

De ex-coupon datum is zoals gezegd op vrijdag 30 juni 2023 en het netto dividend van €0,16 zal de weer daarna volledig in cash worden uitbetaald aan beleggers op dinsdag 4 juli 2023. Het aandeel Econocom daalt in 2023 ruim 4% wat een beurswaarde van ruim 600 miljoen euro geeft. Van analisten krijgt het Belgische bedrijf één koopadvies en drie 'houden' adviezen met een gemiddeld koersdoel van €3,50.

Econocom Group (isin-code BE0974313455) is een digitaal hoofdaannemer die bedenkt, financiert en vergemakkelijkt op het gebied van digitale transformatie van grote bedrijven en publieke organisaties. Econocom Group SE is een in België gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van en investeringen in informatietechnologie (IT) middelen voor bedrijven, evenals in telecommunicatie-infrastructuren. De activiteiten van het bedrijf zijn onderverdeeld in vier segmenten: Finacial Engineering met op maat gemaakte financiële oplossingen om upgrades van apparatuur te beheren en controle te houden over het budget; Asset Management omvat modulaire op maat gemaakte beheerservices die een nauwkeurige monitoring van IT-middelen en knowhow mogelijk maken, waaronder professionele teams die gespecialiseerd zijn in elke belangrijke fase van de projecten. De Vennootschap is actief via tal van dochterondernemingen, zoals onder meer Econocom Managed Services, Econocom Finance, Econocon Lease, Ermestel, Altasys en Exaprobe ICT. De groep is actief in verschillende landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Econocom is genoteerd op Euronext in Brussel, op de BEL Mid- en Family Business-indices.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE