Aandeel Lotus Bakeries krijgt koersdoel van €9999 én lager advies ING | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 13 februari 2024

Aandeel Lotus Bakeries krijgt koersdoel van €9999 én lager advies INGLotus Bakeries krijgt lager en advies en hoger koersdoel van ING

De analisten van ING verlagen vandaag in een toch opvallende actie (de beurzen dalen hard) ook nog eens het advies voor Lotus Bakeries, dat van 'kopen' naar 'houden' gaat na de enorm hard gestegen beurskoers. Volgens ING heeft het aandeel op korte termijn weinig opwaarts potentieel, maar het koersdoel gaat wel verder omhoog naar 9999 euro. Er is momenteel geen enkele analisten die 'kopen' adviseert.

We weten allemaal dat het aandeel van koekjesmaker Lotus Bakeries keihard is gestegen in Brussel de laatste weken en eigenlijk al jaren. Dat is ING ook niet ontgaan want de analisten passen hun advies vandaag neerwaarts bij van 'buy' naar 'hold'. Het bizarre is evenwel dat ING het koersdoel voor Lotus Bakeries met ruim 10% verhoogd naar precies €9.999 per aandeel. Wij vragen ons dan gelijk af waarom ING niet een koersdoel van €10.000 geeft.


Hoe dan ook, de analisten zijn van mening dat er geen triggers zijn op korte termijn die het aandeel nog hoger kunnen zetten na de enorme winst van de laatste jaren. Het aandeel Lotus moet een 'koffiepauze' nemen zegt ING, dat ook het Zwitserse chocoladebedrijf Lindt & Spruengli erbij haalt als voorbeeld. Bij het nieuwe koersdoel noteert Lotus tegen een 30% hogere waardering dan het Zwitserse dividendpareltje, wat niet onterecht is vanwege de veel betere groei- en rendementscijfers van het Belgische bedrijf.

In reactie op het lagere advies, en waarschijnlijk vooral ook de fors lagere beurzen op dinsdag 13 februari, zakt het aandeel Lotus Bakeries met ruim 5% naar €8830. Hierdoor maakt het dividendrendement een klein sprongetje naar 0,6% bruto wat natuurlijk nog steeds niet heel hoog is maar wel past bij een fantastisch groeiaandeel als Lotus Bakeries, dat het dividend onlangs opnieuw fors verhoogde.

Volgens onze informatie zijn er momenteel 6 analisten die Lotus Bakeries volgen. ING was de laatste met een 'koop' advies en zit nu dus ook op houden, samen met nog 2 andere analisten. Drie andere analisten zeggen 'verkopen'.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE