Koersdoel VGP gaat enorm omlaag en is niet langer 'kopen' bij JPMorgan | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 7 november 2023

Koersdoel VGP gaat enorm omlaag en is niet langer 'kopen' bij JPMorgankoersdoel VGP omlaag bij JPMorgan

Op 7 november 2023 verlagen de analisten van JP Morgan het advies voor het Belgische logistiek vastgoedfonds VGP van 'overweight' naar 'neutral'. Volgens de bank zijn er momenteel betere aandelen die meer waarde bieden. Het koersdoel wordt enorm verlaagd naar €85.

Het aandeel VGP krijgt vandaag een flinke tik in Brussel na nieuws dat de analisten van zakenbank JPMorgan het advies verlagen van het equivalent van kopen naar houden. Wat met name opvalt is de enorme verlaging van het koersdoel: Die gaat voor het aandeel VGP van €180 naar slechts €85 per aandeel, ofwel meer dan 50 procent omlaag. Natuurlijk was JPMorgan nog veel te positief gezien het oude koersdoel, dat bij de huidige koers van €82 voor VGP haast onbereikbaar lijkt. Wat dat betreft had de zakenbank koersdoel en advies ook in een eerder stadium al kunnen aanpassen als je logisch denkt. Echter komen veel analisten in de praktijk pas met ander koersdoel en advies als de beurskoers al een grote beweging heeft gemaakt. Zo stond het aandeel VGP een paar jaar geleden nog op ruim €200. 

Echter gebeurt dat vandaag pas en dat verklaart ook de relatief geringe koersreactie van het aandeel VGP in Brussel, met een verlies van minder dan 2%. Volgens JP Morgan zijn sectorgenoten aantrekkelijker; de analisten verlagen de winstverwachting voor de jaren 2023 en 2024 en gaan bij deze nieuwe taxaties uit van (minder positieve) uitgangspunten voor rentelasten en groei van de huurinkomsten van VGP, dat minder opwaarts potentieel heeft op de beurs dan sectorgenoten uit Engeland die de voorkeur krijgen, waaronder Segro

Volgens onze informatie zijn er momenteel 10 analisten die het aandeel VGP, dat vooral actief is in het oosten van Europa, volgen. De gemiddelde aanbeveling is 'houden' met een koersdoel van bijna €100. Wel zijn de analisten zeer verdeeld met naast 3 koop recommendaties ook 3 analisten die 'verkopen' adviseren. Het aandeel VGP staat in 2023 nog wel op een winst van 5% maar noteert nog wel ruim onder het hoogtepunt van ruim €100 dat werd bereikt in augustus.

Qua dividend stelde VGP uitermate teleur door in 2023 een forse verlaging aan te kondigen. Uiteindelijk werd €2,75 bruto uitgekeerd in mei, fors minder dan de €6,85 dividend in 2022. Bij de huidige beurskoers is het dividendrendement van het aandeel VGP relatief laag binnen de sector met 3,3% bruto.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE