Vastgoed eigenaar VGP mikt in 2024 stabiel dividend van €2,75 p.a. | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 13 november 2023

Vastgoed eigenaar VGP mikt in 2024 stabiel dividend van €2,75 p.a.vgp wil gelijk dividend betalen in 2024

Het Belgische logistieke vastgoedfonds VGP kwam op 9 november met een trading update en liet weten voor 2024 een gelijk dividend als dit jaar uit willen keren, ofwel €2,75 bruto per aandeel. Dat geeft een dividendrendement van 3,3% bij een beurskoers van €82,80.

Het geplaagde vastgoedfonds VGP, dat dit jaar het dividend fors verlaagde van €6,85 bruto naar €2,75 bruto per aandeel, kwam op 9 november met een trading update voor de eerste tien maanden van 2023. 

"Aangezien we ons Joint Venture-model verbreden en van plan zijn daarbij in 2024 middelen te recupereren uit een aantal transacties, alsook stijgende inkomsten te verwerven uit de opgeleverde projecten, verwachten we een dividend uit te keren dat minstens vergelijkbaar is met 2023." (bron: trading update 9 november van VGP)

VGP was jarenlang een sterke dividendgroeier met een dividend dat vooral in 2022 flink werd verhoogd, van €3,65 bruto naar €6,85 bruto per aandeel. Dat was het hoogste dividend in de geschiedenis van het Belgische vastgoedbedrijf dat zich vooral richt op oost-europa en bovendien ook één van de grootste dividendverhogingen dit jaar. Echter volgde eind vorig jaar een claimemissie nadat de beurskoers al keihard was gedaald in de voorliggende maanden.

Bij de huidige beurskoers van €83 is het hoogtepunt van jaren geleden van ruim €240 zeer ver weg. Verschillende analisten verlaagden hun koersdoelen (en/of advies) dan ook fors de laatste tijd, waaronder vorige week nog J.P. Morgan, dat het koopadvies introk en het koersdoel meer dan halveerde voor VGP tot €85.

Qua dividend stelde VGP dit jaar ernstig teleur door een forse verlaging aan te kondigen. Uiteindelijk werd €2,75 bruto uitgekeerd in mei, fors minder dan de €6,85 dividend in 2022. Bij de huidige beurskoers is het dividendrendement van het aandeel VGP relatief laag binnen de sector met 3,3% bruto. Het dividend van VGP wordt normaliter uitbetaald aan aandeelhouders in de maand mei, met standaard een ex-coupon datum aan het einde van de maand. Voor 2024 verwacht het Belgische bedrijf dus een gelijk dividend van €2,75 bruto. Na aftrek van belasting blijft daar netto €1,925 per aandeel van over voor aandeelhouders VGP.

VGP N.V. (ISIN: BE0003878957) is een toonaangevende pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP werkt volgens een volledig geïntegreerd businessmodel met capaciteiten en uitgebreide ervaring in de hele waardeketen. De strategische focus van VGP ligt op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële businessparken. VGP is opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië en heeft medewerkers in verschillende Europese landen. Het aandeel VGP staat genoteerd op Euronext Brussel en op de beurs van Praag.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE