Aandeel Cofinimmo naar laagste koers ooit | dividend naar ruim 10% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 6 oktober 2023

Aandeel Cofinimmo naar laagste koers ooit | dividend naar ruim 10%



aandeel Cofinimmo naar laagste koers ooit

Het Belgische vastgoedaandeel Cofinimmo bereikte donderdag 5 oktober een nieuw dieptepunt op de beurs in Brussel na een nieuwe kapitaalverhoging. Positief is wel dat de dividendprognose wordt herhaald, wat voor een dividendrendement van ruim 10% zorgt voor Cofinimmo.

De aandelen Cofinimmo (COFB.BR) zakten met zo'n 5% in naar een nieuw dieptepunt op het nieuws van een nieuwe kapitaalverhoging van €167 miljoen door de uitgifte van 2,79 miljoen nieuwe aandelen tegen een beurskoers van €60, wat ongeveer gelijk is aan het huidige niveau. Doel van de kapitaalverhoging is enerzijds het versterken van de balans waardoor de schuldgraad nabij de grens van 45% blijft en anderzijds financiering van de lopende projectontwikkelingen in het zorgvastgoed.

Deze nieuw uit te geven aandelen worden verhandeld met een korting van 41% ten opzichte van de recente netto materiële activa van het bedrijf, zo concludeerden de analisten KBC Securities. Als gevolg daalde het aandeel Cofinimmo naar een nieuwe laagste koers ooit op de beurs. In 2023 staat er nu een koersverlies van bijna 30% op het bord voor het geplaagde vastgoedfonds uit België.

DIVIDEND DOEL VOOR 2023 NOG INTACT
Om beleggers gerust te stellen herhaalde Cofinimmo in het persbericht van 5 oktober wel de eerder gedane dividendprognose, ofwel een uitbetaling van €6,20 bruto per aandeel over boekjaar 2023, wat gelijk is aan het dividend dat dit jaar werd uitgekeerd over 2022. Met inbegrip van de gelanceerde kapitaalverhoging bevestigt Cofinimmo haar dividendprognose voor het boekjaar 2023, wat wel behoudens belangrijke onvoorziene gebeurtenissen is. 

dividendhistorie aandeel Cofinimmo
Cofinimmo wil in 2023 weer €6,20 dividend betalen 
(klik op grafiek voor grotere versie)
De nieuwe aandelen komen in aanmerking voor de winst vanaf 1 januari 2023 en bijgevolg op een brutodividend van €6,20 EUR per aandeel (coupon nr. 39) voor het boekjaar 2023, betaalbaar na de gewone algemene vergadering van 8 mei 2024. De verwachte ex-coupon datum zal net als de afgelopen jaren wederom medio mei (2024) zijn. Het gevolg van de gedaalde beurskoers in combinatie met het verwachte dividend van €6,20 is het dividendrendement van Cofinimmo opgelopen tot ruim 10%.

Cofinimmo (ISIN: BE0003593044) is een beursgenoteerde huurvastgoedinvesteerder, aanwezig in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland, en een belangrijke speler in de zorgvastgoed en Belgische kantorenmarkt. De kantoorgebouwen zijn voornamelijk in Brussel, hoofdstad van Europa, gelegen. Cofinimmo is genoteerd op Euronext Brussels, waar ze deel uitmaakt van de BEL20-index. Haar aandeelhouderschap bestaat uit particuliere en institutionele investeerders uit binnen en buitenland die op zoek zijn naar een gematigd risicoprofiel met een hoog dividendrendement. De vennootschap bezit een portefeuille die verspreid is over België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Finland.

Gerelateerde berichten



 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE