Koers dividendaandeel Immobel flink omhoog na tussentijds verslag 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 15 september 2023

Koers dividendaandeel Immobel flink omhoog na tussentijds verslag 2023immobel logo 2023

Het aandeel Immobel is vandaag, op 15 september 2023, een grote stijger op de beurs in Brussel na een tussentijds verslag over 2023. Het dividendrendement van het Belgische vastgoedfonds is zeer hoog met nu precies 10%.

Immobel heeft in het eerste halfjaar van 2023 de uitdagende macro-economische en vastgoedmarktomstandigheden het hoofd geboden. Ondanks de turbulenties behield Immobel een solide financiële positie en zag het een verbetering in vergunningen voor projecten. De nettowinst daalde zoals verwacht door strategische kostenbesparingen, maar het bedrijf handhaafde vertrouwen in toekomstige groei. De residentiële markten in belangrijke gebieden stonden onder druk, maar Immobel zag relatief sterke prestaties op de Belgische markt. De institutionele kantoormarkt bleef traag, maar Immobel's kantoorgebouwen waren grotendeels verhuurd. Het bedrijf zet ook in op duurzaamheid en ESG-initiatieven.

Beleggers reageren positief op dit tussentijds verslag van Immobel, dat desondanks nog altijd op een groot koersverlies van 29% staat in 2023. Bij een beurskoers van €32,10 is het dividendrendement van het aandeel nu precies 10% bruto. Immobel betaalde in april een cash dividend van €3,05 per aandeel, onveranderd ten opzichte van 2022. De ex-coupon datum was 24 april 2023 met betaling op 26 april 2023 van een netto dividend van €2,135 per aandeel.

Immobel is een in België gevestigd bedrijf actief in de vastgoedontwikkelingssector. Ze opereren in België, Luxemburg en Polen en zijn betrokken bij kantoorpanden, de residentiële sector en landbouwgrond. Immobel bedient verschillende klanten, waaronder overheidsinstanties, de Europese Unie, institutionele investeerders en particuliere klanten, zowel voor residentieel vastgoed als grondaankopen.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE